Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Poglavarstvo: KONFERENCIJA ZA NOVINARE UMAŠKOGA GRADONAČELNIKA VLADE KRALJEVIĆA

Događaji vezani uz grad Umag

Uskoro stacionar u Domu zdravlja

Izvor: Glas istre  

Svi (grado)načelnici Bujštine poslali su istarskom županu zahtjev za pokretanjem postupka izdvajanja umaškog Doma zdravlja iz ustanove Istarski domovi zdravlja i prenošenjem prava upravljanja na Grad

 
Gradonačelnik Vlado Kraljević na jučerašnjem je susretu s novinarima iznio programe koji će se odraditi do kraja godine – za dva do tri tjedna trebala bi početi gradnja dvaju rotora kod Pošte i Mlinotesta, za što je novac osiguran u proračunu, a građevne dozvole su pred ishodovanjem. Pred dobivanjem dozvole je i Dom umirovljenika koji će se graditi u Špinelu. Uskoro počinje uređenje desetak dječjih igrališta po naseljima, a stacionar pri Domu zdravlja trebao bi biti otvoren do kraja godine.
- Svi (grado)načelnici Bujštine poslali su istarskom županu zahtjev za pokretanjem postupka izdvajanja umaškog Doma zdravlja iz ustanove Istarski domovi zdravlja i prenošenjem prava upravljanja na Grad. Razlog tomu je specifičnost ovog teritorija – naš Dom zdravlja je najopremljeniji i najudaljeniji od Pule i Rijeke. Financijskim planom predvidjeli smo sufinanciranje dviju specijalizacija sa željom da to postane mala poliklinika koja bi zadovoljila većinu potreba Bujštine. U zadnjih deset godina, otkad je krenula priča o mini-bolnici, gradski je proračun, ne računajući sredstva iz Buja i Novigrada, pomogao Domu zdravlja s pet do šest milijuna kuna – s 200 tisuća kuna financirana je jedna ekipa Hitne pomoći, pomoglo se u kupnji aparata za dijalizu i patronažnih vozila, više puta uređene su razne prostorije, zatim fasada, okoliš, parkiralište, popravljeno je krovište. Župan nam je obećao da će pomoći u izdvajanju, rekao je Kraljević.


Najavio je nekoliko novih projekata o kojima će biti riječi na 2. turističkom forumu idućeg mjeseca. Budući da Umag nema puno zabavnih sadržaja za mlade, uskoro će im se u bivšoj vojarni ustupiti jedan prostor. Nekoliko gradskih objekata u rekreacijskoj zoni Sveti Pelegrin putem javnog natječaja iznajmit će se poduzetnicima koji će biti voljni uložiti u preuređenje prostora – bivši restoran trebao bi postati diskoteka koja će raditi tijekom cijele godine, a ostalo će biti barovi u ljetnim mjesecima. U pregovorima su za otvaranje velikog zabavnog centra s poznatim tvrtkama na prostoru između poduzetničke zone Ungarija i Špinela kod zatvorenog deponija. Plan je to za 2008. godine. Nadalje, priprema se program revitalizacije stotinjak gradskih starih, ruševnih i napuštenih kuća, štala i ostalih zgrada u zaleđu, po uzoru na gornju Bujštinu. Prodat će se investitorima koji će se obavezati da ih preurede u male hotele, pansione i agroturizme.
Govoreći o protekloj, po njemu, još jednoj uspješnoj turističkoj sezoni, podsjetio je na novi režim prometa s naplatom parkiranja u centru i fizičkim preprekama koje su uspjele donekle uvesti reda. Iduće sezone pokušat će ispraviti uočene greške – u planu je uklanjanje često spominjane i kritizirane rampe na ulazu u povijesnu jezgru na Trgu Marije i Line, i uvođenje naplate parkiranja od Tonda preko Trga slobode do hotela »Kristal« po osjetno višim cijenama nego u Trgovačkoj ulici. Stanari će kao i do sada imati povlaštene parking kartice. Grad planira organizirati i javni prijevoz vlakićem od Kanegre do Lovrečice zbog bolje komunikacije s turističkim naseljima.
Osvrnuo se na nedavne kritike oporbe koja je javno, po tko zna koji put, tražila njegovu ostavku.
- Koalicijska vlast funkcionira, ima jasnu viziju te ambiciozne i realne projekte do kraja mandata. Rezultati na terenu su vidljivi. Većina građana to osjeća i cijeni, zaključio je Kraljević.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 5
glasova: 2


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"KONFERENCIJA ZA NOVINARE UMAŠKOGA GRADONAČELNIKA VLADE KRALJEVIĆA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.20 sekundi