Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 OTVORENO PISMO ATILIJU GAMBOCU, PREDSJEDNIKU HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA UMAG

Lokalni izbori 2005

Izvor: Glas istre

Autor: Veljko Ivančić

Hoćete li natjerati IDS na radikalan zaokret ili ćete se zadovoljiti darovanim »bombonom«?

Poštovani Atilio, oprostite mi što Vam se obraćam na ovaj način, ali morao sam to učiniti nakon što sam pročitao članak »Umirovljenici osiguravaju IDS-u vlast u Umagu«, objavljen u »Glasu Istre« 6. lipnja. Kao dugogodišnji politički sličnomišljenici i prijatelji još iz vremena bivšeg sustava, smatram da si možemo reći neke stvari, kako i što učiniti da svim građanima Umaga bude bolje nakon ovih lokalnih izbora.


Hrvatska stranka umirovljenika Umag na ovim je lokalnim izborima postigla zapažen i zaslužen uspjeh, i to valja naglasiti. Umirovljenici, ali vjerojatno i ostale kategorije građana, glasale su za ljude i stranku za koje su smatrali da mogu najbolje zastupati njihove potrebe i rješavati probleme u Gradu Umagu. Legitimno je pravo HSU-a Umag da u skladu sa svojim interesima samostalno odlučuje s kim će postizborno koalirati, tj. kako ste rekli, »sporazumjeti se o suradnji«.
Svima nama koji se pomalo bavimo lokalnom politikom poznato je da izgradnja Doma umirovljenika u Umagu za Vašu stranku predstavlja prioritet nad prioritetima i o tome dvojbe nema. Grad Umag ima ekonomski potencijal za gradnju tog objekta, a ne postoji vladajuća ekipa u bilo kakvoj varijanti koja bi mogla zaobići ovo pitanje. Problem rentabilnosti poslovanja, odnosno troškova za uredno funkcioniranje te strukture, druga je tema i o njoj nećemo ovom prilikom.
Kao građanina Umaga mene živo zanima kako će se odvijati suradnja HSU-a s IDS-om, koji za sobom vuče ozbiljne i teške hipoteke svoje dvanaestogodišnje vladavine. One su naročito vidljive u prostornom planiranju. Hoćete li uspjeti natjerati IDS da učini radikalan zaokret na području urbanizma, a to znači stvarna briga o prostoru, ili ćete se zadovoljiti »bombonom« koji će vam oni rado pokloniti? Njima neće biti problem odvojiti novac za zadovoljenje vaših želja, ionako nije njihov. Problem je nešto drugo. Kako primorati one koji već dugo u usko odabranom krugu odlučuju o desecima milijuna kuna godišnje da to sada čine zajedno s vama? »Per vederci piu' grave, chiaro«, kako kažu u umaškom SDP-u, trebat će zagristi u »kisele jabuke« koje se zovu komunalno poduzeće 6. maj i Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Umaga.
Više od 50 posto godišnjeg proračuna Grada Umaga troši se u tom segmentu. Da ne govorimo o milijunima kuna koje 6. maj direktno ubire od građana i čije poslovanje umnogome utječe na komunalni standard građana. Naravno, ne zaboravljajući pritom da 6. maj u postojećem vlasništvu tri grada i triju općina nije najsretnije rješenje za pravilnu razdiobu troškova poslovanja i usmjeravanje investicijskih sredstava u određene programe. Živimo u vremenu privatnih građevinskih tvrtki i velikih društvenih i javnih investitora, a to je plodno tlo za razne »kombinacije i zbrke«.
Meni je također poznat Vaš stav, cijenjeni Atilio, glede gradnje srednje škole u Umagu. U izbornoj kampanji mnoge stranke, ali i građani, izjasnili su se za realizaciju te inicijative. Bilo bi šteta da zbog osobnih bujskih lokal-patriotskih osjećaja, za koje Vas razumijem, utječete na neizgradnju srednje škole u Umagu. Uskoro ću se i ja pridružiti proteklim generacijama i tisućama umaških roditelja koji će iz svojeg džepa plaćati političke kaprice i promašaje iz prošlosti. Nije toliko stvar u novcu, već u stalnoj zebnji i brizi gdje ti se ovog trenutka nalazi dijete, u prepunom i zastarjelom autobusu ili na cesti i kiši, s podignutim autostoperskim palcem i nepoznatim osobama u autu. To je nažalost situacija kod mnogih učenika koji pohađaju bujske srednje škole.
Vi, Atilio, možete utjecati na to da se stvari promijene i u tome leži Vaša osobna moralna odgovornost jer ćete vjerojatno sudjelovati u obnašanju vlasti buduće vladajuće ekipe. Smatram da nije dovoljno zadovoljiti se ispunjenjem vaših umirovljeničkih zahtjeva, već je neophodna vaša aktivna uloga u mijenjanju svega onoga što se na području Grada Umaga dosad činilo na pogrešan i društveno štetan način.
Želim Vam mnogo uspjeha u daljnjem političkom radu.
Zahvaljujem redakciji Glasa Istre na ustupljenom prostoru i doprinosu u razvoju i jačanju demokratskih vrijednosti.

Veljko Ivančić,

Umag
 
     Vezani članci
· Više o Lokalni izbori 2005
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Lokalni izbori 2005:
Rezultati lokalnih izbora 2005 za grad Umag


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"OTVORENO PISMO ATILIJU GAMBOCU, PREDSJEDNIKU HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA UMAG" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi