Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Gradsko vijeće: VEĆINOM GLASOVA USVOJEN UMAŠKI PRORAČUN ZA 2007. GODINU, U IZNOSU OD 158,8 MILIJ

Događaji vezani uz grad Umag

Za gradnju Doma umirovljenika 20 milijuna kuna

Izvor: Glas istre   

Opozicija nije imala sreće s amandmanima, jer su u većini slučajeva odbačeni • Prihvaćena je odluka o povećanju naknada za članove Vijeća, Poglavarstva i mjesnih odbora

 
S koalicijskih 11 glasova »za«, oporbenih pet »protiv« i jednim suzdržanim prihvaćen je na preksinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća proračun za 2007. u iznosu od 158,8 milijuna kuna, što je za 23,4 posto više u odnosu na ovu godinu. Planirano zaduženje od 20 milijuna kuna namijenjeno je najznačajnijoj investiciji – izgradnji Doma umirovljenika. U planu su još gradnja jaslica, poduzetničke hale, ribarskog gata, prometnice sa šetnicom i Trgom Moela jug, zatim velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu i prostornoplansku dokumentaciju, nastavak izgradnje kanalizacije, uređenje plaža i lungomarea te niz drugih ulaganja. Predviđena je otplata postojećih kredita, dok će se ovi kapitalni projekti financirati iz prodaje gradske imovine.
Opozicija nije imala sreće s amandmanima, jer su u većini slučajeva odbačeni, tek su ponegdje prihvaćeni i preraspoređeni u manjim iznosima. HDZ-ovac Blaž Vidović neuspješno je tražio 205 tisuća kuna više za OŠ Marije i Line za provedbu HNOS-a i školu u prirodi, te puno više novca za Hvidru i Maticu hrvatsku, premda je potonjoj ipak odobreno povećanje s 32 na 40 tisuća, što je tražio i SDP. Odbijen mu je zahtjev za izdvajanjem 500 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju za gradski bazen. Njegovom stranačkom kolegi Jurici Šiljegu odbijeno je povećanje dotacije za Nogometni klub »Savudrija«.


Nije prošao ni prijedlog da se 120 tisuća kuna što se izdvaja za plaćanje tajnice u Zajednici Talijana preusmjeri Matici hrvatskoj. Nezavisni Mauro Jurman tražio je, uglavnom bez uspjeha, između ostaloga više novca za niz udruga i ustanova koje se bave njegom osoba s raznim bolestima. I nezavisni Vili Bassanese je imao mnogo amandmana. Tražio je izdvajanje sredstava i osnivanje fonda za nezaposlene, sufinanciranje toplog obroka siromašnoj djeci, zdravstvene njege umirovljenika u kući i više novca za prijevoz srednjoškolaca, ali to nije prošlo. Dogovoreno je da se za 20 tisuća kuna smanji transfer zboru »Voxu Siparis«, odnosno da se namjenski usmjere organizaciji susreta pjevačkih zborova. »Vox« će za redovan rad dobiti 50 tisuća kuna.
Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, također usvojenim prekjučer, predviđeno je dogodine u asfaltiranje prometnica u naseljima investirati 11,6 milijuna kuna, a u javnu rasvjetu 4,16 milijuna. Amandmani oporbe ni u ovoj točki dnevnog reda uglavnom nisu bili prihvaćeni, osim u rijetkim slučajevima tek djelomično ili s odgodom za 2008. Zatražena je obnova rasvjete u Garibaldijevoj ulici i njena gradnja u naselju Vrh blizu mora, kružni tok na raskrižju Savudrijske i Ulice Polezine, asfaltiranje parkirališta u Ulici Ernesta Miloša, pojačana rasvjeta u Trgovačkoj ulici, obnova Danteove ulice, nogostup u Murinskoj ulici, za što je rečeno da treba riješiti imovinskopravne odnose, a za obnovu angažirati nadležnu Županijsku upravu za ceste.
Prihvaćena je odluka o povećanju naknada za članove vijeća, poglavarstva i mjesnih odbora. Primjerice, član poglavarstva s koeficijentom 1,5 (osnovica za obračun je 1.527 kuna) dosad je primao 1.985 kuna mjesečno, a po novome to će biti 2.291, predsjedniku vijeća je naknada s 916 povećana na 1.527 kuna, dok će ona za vijećnike iznositi 534 umjesto 305 kuna. Pritom je u cijelosti prihvaćen amandman Bassanesea koji je predložio drukčije koeficijente za vijećnike, predvidjevši naknade i za vijećnike mjesnih odbora te predsjednike i članove komisija pri vijeću.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 1
glasova: 1


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"VEĆINOM GLASOVA USVOJEN UMAŠKI PRORAČUN ZA 2007. GODINU, U IZNOSU OD 158,8 MILIJ" | Prijava/Registracija korisnika | 3 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: VEĆINOM GLASOVA USVOJEN UMAŠKI PRORAČUN ZA 2007. GODINU, U IZNOSU OD 158,8 MILIJ (Score: 0)
od Anonimac - 20.12.2006
upropastiti ce nas penzioneri(1 glas) umjesto da se gradi srednja skola i veleuciliste gradi se dom umirovljenika katastrofaRe: VEĆINOM GLASOVA USVOJEN UMAŠKI PRORAČUN ZA 2007. GODINU, U IZNOSU OD 158,8 MILIJ (Score: 0)
od Anonimac - 20.12.2006
http://www.buzet.hr/default.asp?ru=1&gl=200608230000003&sid=&jezik=1
 
ako kliknete na ovu stranicu vidjet cete na kom mijestu u istri je plasiran UMAG po novim vrijednostima tj.po intelektualnom kapitalu i koje nas selendare sve sisajuRe: VEĆINOM GLASOVA USVOJEN UMAŠKI PRORAČUN ZA 2007. GODINU, U IZNOSU OD 158,8 MILIJ (Score: 0)
od Anonimac - 27.12.2006
Istra postala kraljevstvo Hypo banke
Gotovo cijelom Istrom financijski upravlja Hypo Alpe Adria banka, koja je po bagatelnoj cijeni kupila više od milijun kvadrata Barbarige i Dragonere, gdje će izgraditi luksuzni resort vrijedan 200 milijuna eura, kojim će, kao i 100 milijuna eura vrijednom rezidencijom "Skiper" pokraj Savurdije, u vlasništvu Hypo banke i Mira Oblaka, upravljati lanac "Kempinski".
Istarskim kraljem apartmanizacije smatra se bivši župan Stevo Žufić, u čijoj je tvrtki jedan od suvlasnika Zdenko Tomčić, brat HSS-ovca Zlatka Tomčića, a među vodeće investitore spadaju i bivši ministar turizma Ivan Herak, Edo Kos, predsjednik porečkog IDS-a, kojem je prošlog mjeseca pod automobil podmetnuta bomba, te graditelj vila Dražen Golemović, novi suprug udovice Vjeke Sliška. Vile podiže i ortak Ivića Pašalića Jozo Nuić, dok je posao izgradnje velikog poslovnog kompleksa u Puli povjeren tvrtki kontroverznog generala Vladimira Zagorca.


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.24 sekundi