Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: KONFERENCIJA ZA NOVINARE PROČELNIKA DRUŠTVENIH DJELATNOSTI

Događaji vezani uz grad Umag

Pola milijuna kuna za socijalne programe do kraja godine

Izvor: Glas istre   

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa nabavljeno je 739 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Umaga i 121 za Grožnjance, a u suradnji s Društvom Naša djeca paketići za 1.350 djece predškolskog uzrasta koja ne pohađaju vrtić te učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole

 

Do kraja ove godine iz gradskog će proračuna biti isplaćeno još oko pola milijuna kuna za različite socijalne programe, kako je predviđeno nakon drugog rebalansa proračuna, rekao je jučer na konferenciji za novinare pročelnik gradskog Odjela društvenih djelatnosti Dimitrij Sušanj.
Svi su umirovljenici s mirovinom manjom od 1.000 kuna mjesečno dobivali iz proračuna po sto kuna, a u prosincu će im biti isplaćeno još 400, što je ukupno 77.600 kuna za 194 umirovljenika. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa nabavljeno je 739 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Umaga i 121 za Grožnjance, ukupno vrijednih 70 tisuća kuna, a u suradnji s Društvom Naša djeca osigurani su paketići ukupno vrijedni 150 tisuća kuna, koje će dobiti 1.350 djece predškolskog uzrasta koja ne pohađaju vrtić te učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.S bujskim Centrom za socijalnu skrb pribavljeni su paketi za osobe smještene u domovima. Iz proračuna će biti isplaćeno 15.000 kuna za nabavku bolničkih kreveta te još 10.000 kuna Centru za rehabilitaciju osoba s Down sindromom u Puli. Za dvije djevojčice čije su obitelji socijalno potrebite Grad će pomoći kupnju kompjutera, ušteđenih 130.000 kuna od nabavke udžbenika bit će podijeljeno općinama Oprtalj i Grožnjan za istu namjenu, dok je 10.000 kuna namijenjeno odjelu za učenike s posebnim potrebama OŠ Mate Balote iz Buja. Za 41 bolesnu i nemoćnu osobu, 15 sudionika NOB-a lošeg zdravstvenog i imovinskog stanja te 16 djece s posebnim potrebama iz proračuna će biti dodijeljene pomoći kao i lani.
Na novinarsko pitanje kada će početi funkcionirati stacionar, pročelnik Sušanj rekao je da će to biti sredinom veljače jer su građevinski radovi i opremanje pri kraju, pa samo treba pribaviti suglasnosti. Otvoreno je pitanje i doma umirovljenika, o kojem se u Umagu govori već šest-sedam godina, a gradnja još nije ni počela. Sušanj je rekao novinarima da je gradskom izaslanstvu ministar zdravlja Neven Ljubičić sugerirao izradu ekonomske studije i napomenuo praktičniju lokaciju uz Dom zdravlja i stacionar. Novinare je zanimalo što je s dosadašnjim planom u tom slučaju.
- To je bila samo sugestija, plan postoji i nije izmijenjena lokacija, ali smo baš jutros dogovorili izradu studije. To neće usporiti projekt gradnje doma, nego će ići paralelno. Zadatak studije je preispitati troškove poslovanja doma, ekonomsku cijenu smještaja i platežne mogućnosti naših umirovljenika, rekao je Sušanj. Na pitanje tko će raditi studiju, odgovorio je da će on koordinirati posao u koji će biti uključena ravnateljica Doma umirovljenika iz Novigrada, ravnatelj umaškog Doma zdravlja i stručnjaci iz gradskog komunalnog odjela.
V.d. predstojnice ureda gradonačelnika Maša Jakin rekla je da je puno pitanja vijećnika bilo upućeno na stavku od 150.000 kuna predviđenih u proračunu za sljedeću godinu za promidžbu grada.
- Ne radi se o političkoj promidžbi, kako su neki sugerirali, nego o promidžbi Umaga kao kulturne i turističke destinacije, istaknula je.

S. M
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"KONFERENCIJA ZA NOVINARE PROČELNIKA DRUŠTVENIH DJELATNOSTI" | Prijava/Registracija korisnika | 3 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: KONFERENCIJA ZA NOVINARE PROČELNIKA DRUŠTVENIH DJELATNOSTI (Score: 0)
od Anonimac - 21.12.2006
činjenica da Engleska ima manji broj općina i gradova od Hrvatske govori koliko je ovo luda zemljaRe: KONFERENCIJA ZA NOVINARE PROČELNIKA DRUŠTVENIH DJELATNOSTI (Score: 0)
od Anonimac - 28.12.2006
postoji 5 vrsta stranaka
1 one koje poticu događanja
2 onekoje misle da poticu događanja
3 onekoje samo gledaju kako se stvari događaju
4 onekoje se pitaju sto se je dogodilo
5 i one koje neznaju da se je uopce nesto dogodiloRe: KONFERENCIJA ZA NOVINARE PROČELNIKA DRUŠTVENIH DJELATNOSTI (Score: 0)
od Anonimac - 28.12.2006
http://www.buzet.hr/Download/2006/12/08/Polazista_-_nacrt_PUR-a.pdf
ovako se razvija grad u nasoj blizini


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.21 sekundi