Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: S AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA

Događaji vezani uz grad Umag

Komunalna pitanja u prvom planu

Izvor: Glas istre   

Da bi se doznali detalji o gradnji kanalizacije na Umaštini i konkretno o Bašaniji na idući aktualni sat pozvat će se direktor komunalnog poduzeća 6. maj

 
Kad će se napokon krenuti u projektiranje i realizaciju kanalizacijskog pročistača u Bašaniji, odnosno u Vrhu zbog smrada i nezadovoljnih građana koji su se mnogo puta dosad žalili, pitao je na zadnjem aktualnom satu Gradskog vijeća IDS-ovac Daniele Fattor. Podsjetio je također da Podravka više nije jamac za sadnice lokalnim proizvođačima rajčica i zatražio od Grada da nešto poduzme za njih, jer je proizvodnja u umaškom pogonu navodno produžena za još godinu dana.
Da bi saznali detalje o gradnji kanalizacije na Umaštini i konkretno o Bašaniji, idući put pozvat će se direktor komunalnog poduzeća 6. maj. Pročelnica za financije Gabriela Žic Turković rekla je da bi se na ovom području mogla organizirati proizvodnja sadnica, za što je moguće kreditiranje uz pomoć Grada, koji bi mogao i povećati iznos za sufinanciranje njihove kupnje.
Nezavisnog Danila Latina zanimalo je što je s najavljenom gradnjom Doma umirovljenika, za što je bilo rečeno da će kamen-temeljac biti postavljen tijekom ovog mjeseca.


Dogradonačelnica Mirjana Vrbat Skopac rekla je da je došlo do imovinsko-pravnih problema oko gradnje doma, zamjena zemljišta s privatnim vlasnikom u Komuneli nije još obavljena i da postoje prijedlozi za drukčija rješenja. HDZ-ovac Blaž Vidović napomenuo je kao predsjednik povjerenstva za raspolaganje nekretninama, koje bi trebalo pregledati prijave na natječaju za zamjenu terena, da ima problema s kvorumom, jer se članovi te komisije – njegovi kolege vijećnici – ne odazivaju pozivima.
Nije naišao na razumijevanje ostalih vijećnika prijedlog nezavisnog Vilija Bassanesea da se osnuje fond za nezaposlene.
- Dan borbe protiv korupcije obilježen je 9. prosinca, pa bi i Grad Umag trebao izraditi plan njezina suzbijanja prema uzoru na onaj nacionalni donijet za razdoblje od 2006. do 2008. Najviše se odnosi na jedinice lokalne samouprave, posebno na prostorno planiranje, upravljanjem imovine i javne nabave te na pravo građana na jednakost i informaciju. S obzirom na to da Grad Umag svoj prostor troši 12 do 15 puta više od potreba domicilnih žitelja, nepostojanje popisa imovine, nepravilnosti uočene oko poslova ugovorenih bez natječaja i s obzirom na nejednakost građana smatram da postoje svi elementi koji pogoduju korupciji na lokalnoj razini i od toga ne smijemo bježati. Program suzbijanja bila bi preventivna mjera, obrazložio je Bassanese.
U ime Kluba nezavisne liste »Za Umag/Per Umago« Mauro Jurman tražio je donošenje odluke o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja gradskim nekretninama jer, po njemu, Poglavarstvo ne poštuje zakonske odredbe, odnosno vijećnici ne sudjeluju u njihovom gospodarenju. Zanimalo ga je zašto još nije imenovan novi školski odbor u Talijanskoj osnovnoj školi »Galileo Galilei« koji je raspušten u rujnu zbog brojnih nepravilnosti u radu, odnosno zato što ravnatelj nema odgovarajuću stručnu spremu, a pojedini učitelji su bez kvalifikacija. Pravnica Elvira Petretić Percan rekla je da poglavarstvo priprema prijedlog odluke o nekretninama, a pročelnik za društvene djelatnosti Dimitrij Sušanj obavijestio je da će školski odbor biti formiran brzo.
HDZ-ovac Jurica Šiljeg pitao je kako će se zbrinuti oborinske vode koje se nakon kiše skupljaju na zavoju ceste u Montenetu, te tko kontrolira asfaltiranje prometnica zbog loše kvalitete obavljenog posla. Član poglavarstva zadužen za komunalne poslove David Cerovac odgovorio je da se tehničko rješenje za Monteneto traži zajedno sa Županijskom upravom za ceste te da bi u pravilu projektant trebao nadzirati izvođenje poslova. Istaknuo je da je novom sistematizacijom radnih mjesta u gradskoj upravi predviđeno jedno radno mjesto za kontrolu poslova.

T. KOCIJANČIĆ

Snimio D. ŠTIFANIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"S AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA" | Prijava/Registracija korisnika | 3 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: S AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA (Score: 0)
od Anonimac - 01.01.2007
evo kako to rade u ROVINJU  
http://www.rovinj.hr/rovinj/stranica.php?g=1&j=1Re: S AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA (Score: 0)
od Anonimac - 01.01.2007
ako zelite vidijeti kako se radi docek za novu godinu pogledajte
http://www.porestina.info/default.aspRe: S AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA (Score: 0)
od Anonimac - 09.01.2007
banke i gradjevinska mafija dobro piju krv hrvatskog radnika koji je prisiljen rijesiti skupo stambeno pitanje skupim kreditom.


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.22 sekundi