Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE

Događaji vezani uz grad Umag

Apartmanska tuga u Zambratiji i Savudriji

Izvor: Glas istre   

Tražili smo, neuspješno, osnivanje odbora za turizam s predstavnicima Istraturista, agencija, obrtnika i drugih koji bi savjetovali i smišljali ideje. Umag još nema zonu rezerviranu za gradnju mini-hotela i pansiona. Živimo na staroj slavi. Poručujem gradskoj vlasti da se prestane zabavljati lokacijom za Dom umirovljenika i konačno počne baviti turizmom, rekao je Vili Šaina

 
»U ovogodišnjem proračunu, osim u uvodnom tekstu koji kaže da je budžet razvojni i da će se graditi mini-hoteli i pansioni, niti jedna brojčana stavka nije predviđena za poticanje turizma. Gdje su te lokacije za mini-hotele, koliko ih ima, kad će biti objavljene? Riječ je samo o još jednom od mnogobrojnih obećanja koja se nikad neće ostvariti, barem ne za vlasti ove koalicije. Još nema ni vizije turističkog razvoja Umaga, što izravno pogađa sve obrtnike, ugostitelje, poduzetnike i ostale građane koji žive od turizma. Netko bi trebao isplanirati koliko još treba malih i velikih hotela, restorana, suvenirnica, diskoteka, frizerskih salona i ostalog te kako urediti povijesnu jezgru da postane privlačna gostima, a ne da bude ruglo kao što je sad«, iznio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare vijećnik Nezavisne liste »Mali poduzetnik« Milan Milinković.


Istaknuo je da Umag dobiva poneko turističko priznanje samo zahvaljujući Istraturistu, koji je mnogo novca uložio u renoviranje svojih objekata. Posljednji novi hotel izgrađen je prije 20 godina. Poduzetnici koji grade male hotele su rijetki, dok s druge strane, napomenuo je Milinković, apartmanske rugobe niču kao gljive poslije kiše, i to ekspresno pribavljenim građevinskim dozvolama. Više to nije slučaj samo uz more, jer apartmana ima sve više i u selima.
- Zar je to turizam koji želimo: gosti koji dolaze vikendom, ne potroše ni kunu, za sobom ostavljaju smeće, razmjenjuju ključeve i kod nas borave »na crno«. Tužno je vidjeti Zambratiju i Savudriju čije su predivne krajolike zamijenile neukusne zgrade. To jest najunosniji posao, ali što poslije? Gdje će se građani zaposliti? Vlast je odlučila gdje će se što graditi, a posljedice se već vide, rekao je Milinković.
Nositelj liste Vili Šaina smatra da je Umag, bez obzira na trud Istraturista i nekolicine obrtnika, najgora turistička destinacija. Na vlastitom je primjeru obrazložio tu tvrdnju – za gradnju obiteljskog hotela građevnu je dozvolu čekao čak deset godina, jer u Gradu nije bilo sluha za rješavanje problema oko pet metara zemlje. Još jedna umaška obitelj uložila je više milijuna eura u gradnju mini-hotela u Zambratiji, do kojeg vodi vrlo uska cesta. Šaina smatra da je trebalo riješiti nesmetan prilaz tom objektu. U tom je kontekstu zbog zapuštenog izgleda Savudrije spomenuo i velike investicije Rezidencije Skiper, koja gradi vile i uskoro hotel. Budući da se to na terenu ne vidi, zapitao se gdje gradska vlast troši ogromne iznose od komunalnog doprinosa koje prikupi s brojnih gradilišta.
- U predizbornoj kampanji upozoravali smo da će vladajuća koalicija biti troma. U poglavarstvu nema osobe zadužene za turizam. Tražili smo, neuspješno, osnivanje odbora za turizam s predstavnicima Istraturista, agencija, obrtnika i drugih koji bi savjetovali i smišljali ideje. Umag još nema zonu rezerviranu za gradnju mini-hotela i pansiona. Živimo na staroj slavi. Poručujem gradskoj vlasti da se prestane zabavljati lokacijom za Dom umirovljenika i konačno počne baviti turizmom, rekao je Šaina.

Piše i snimila Tanja KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 4.2
glasova: 5


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE" | Prijava/Registracija korisnika | 9 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 23.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Re: Ocjena dosadašnjeg rada poglavarstva Grada Umaga (Score: 0)
od Anonimac - 28.12.2006

dosadasnji rad poglavarstva je 0, kad gradonacelnik kaze da se UMAG "ljepo razvija" onda on misli na apartmanizaciju UMAGA i na suljin đep.On nezna da je razvoj sasvim nesto drugacije,npr koliki je intelektualni kapital nase opcine , koliko instituta ima na podrucju opcine,koliko specijaliziranih srednjih skola ,koliko poduzetnickih zona sa novim tehnologijama , koliko novih hotela sa novim sadrzajima itd Građevinski lobiji su najzadovoljniji sa ovakvim razvojem gradaOBRATITI POZORNOST NA DATUM ČLANKARe: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 23.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Graditi hotele, a ne apartmane

Španjolci, koji kako znamo imaju vrlo loših iskustava po tom pitanju, vrlo su precizno izračunali da se na krevet u apartmanima potroši 17 puta više zemljišta nego za krevet u hotelu a u isto vrijeme on donosi 20 puta manje radnih mjesta i 25 puta manji multiplikativni efekt. No Španjolci su se prije desetak godina trgnuli i počeli ispravljati ono što su tijekom 70-ih i 80-ih upropastili, na nama je da učimo ne samo na njihovim greškama već i na njihovim pokušajima ispravljanja vlastitih pogrešaka.
 Re: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 23.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
vili 1 ima restoran na punti bez parkirnih mjesta i gosti njegovog restorana parkiraju kod susjeda, na pločniku,na njivi preko puta,čudno da se tu več nije desila saobračajna nesreča.
Sličnu situaciju sa parkiralištem si je isplanirao i u Zambratiji na novom motelu ali je bio spriječen, da napravi motel bez parkiranja, pa je morao investirati u podzemnu garažu 100 000 eur i sada je ;besan na ceo svet;jebe se njemu što če se Umag apartmanizirati najvažnije mu je da mu se smanje komunalije za novi mote -hotel.Ali je žalosno to što je napisano u novinama točno i dajem mu za pravo, da se ne radi i da živimo u vakumu, da vlada nepotizam neznanje i korup...........Re: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 23.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)Re: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 23.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Milinkoviću je najvažnije da je uspio za malo love kupiti vinograd i poloprivrednu zemlju on se kuži u poljoprivredu ko ja u koznetiku ,dok poljoprivrednici koji znaju obrađivati popušili su nanatječau zbog previsoke cijenePRVI NAKON 20 GODINA (Score: 1)
od slavno - 24.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
NAKIN 20 GODINA IZGRAĐEN JE PRVI HOTEL U UMAGU KOJI SE NALAZI U ZAMBRATIJI,HOTEL SE NALAZI U ZONI U KOJOJ JE IZGRAĐENO 200 APARTMANA SVI TI APARTMANI IMAJU KRASAN PRILAZ SA NORMALNIM CESTAMA, DO HOTELA DOLAZI SE USKIM PUTEM NA KOJEMU SE DVA AUTOMOBILA NEMOGU MIMOIĆI, TO JE OPĆINSKI RAZVOJNI DOPRINOS MALOM PODUZETNIŠTVU I TURISTIČKOM RAZVOJURe: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 24.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Ako se i izgrade hoteli tko će raditi u njima, gdje će se ljudi školovati, u UMAGU se trenutno možete školovati za viljuškaristu.U bivšoj vojarni mora se izgraditi UGOSTITELJSKO HOTELJERSKI SREDNJOŠKOLSKI  centar sa mini motelom u kojem če učenici vršiti praktični rad gostima koji će u tom mini motelu odsjedati za minimalnu naknadu tj.da se pokriju troškovi. To je jedini način da se dobiju kvalitetni kuhari , konobari i recepcioneri.Re: UMAŠKA NEZAVISNA LISTA »MALI PODUZETNIK« OŠTRO KRITIZIRALA GRADSKE VLASTODRŠCE (Score: 1)
od slavno - 24.01.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Damir Kajin povukao je zanimljivu paralelu tvrdnjom: "Buzet, koji je svojevremeno nosio atribut nerazvijenog područja i nema mora ni turizma, sada je na drugom mjestu po BDP među istarskim gradovima, odmah iza Rovinja, a za koju godinu među vodećima naći će se i industrijski Labin!"


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.26 sekundi