Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Gradsko vijeće: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ

Događaji vezani uz grad Umag

Umirovljenici zaprijetili gradonačelniku da ih ne vuče za nos

Izvor: Glas istre   

Gradonačelnik je na našim skupovima govorio da je pitanje dana kad će se izdati građevna dozvola i da će se kamen temeljac postaviti ubrzo, rekavši da će dati ostavku ako se projekt ne realizira prema utvrđenom hodogramu. Vukli ste sve za nos, ne samo HSU, već sve građane i to one najpotrebitije!, rekao je emotivno za govornicom Atilio Gamboc, vijećnik iz redova Hrvatske stranke umirovljenika

 
Teška rasprava o gradnji Doma umirovljenika na Gradskom vijeću dovela je preksinoć do pat-pozicije, čemu je prethodila prijetnja HSU-ovca Atilija Gamboca o mogućem raspadu koalicije IDS-SDP-HSU i verbalni napad HDZ-ovca Jurice Šiljega na Sulejmana Nadarevića Sulju, vlasnika Vile Alberi, s kojim bi Grad trebao zamijeniti zemljište u Komuneli za gradnju doma.
- Ako u roku od osam dana unutar koalicije ne bude dogovora gdje će se i kada graditi Dom umirovljenika, doći ćemo pred vijećnike sa svim analizama i na temelju te dokumentacije donijeti najbolje rješenje. Ako mi nismo u stanju donijeti pravu odluku, vijećnici će to učiniti. Nema nikakve fige u džepu, gradnja doma uvijek je bila prioritet, ali cijena njegova funkcioniranja je visoka, kazao je gradonačelnik Vlado Kraljević kojeg je Gamboc u svom govoru nabijenom emocijama prozvao zbog neodržanih riječi.


Gamboc: Nemamo gdje umrijeti, niti gdje se roditi

- Gradonačelnik je na našim skupovima govorio da je pitanje dana kad će se izdati građevna dozvola i da će se kamen temeljac postaviti ubrzo, rekavši da će dati ostavku ako se projekt ne realizira prema utvrđenom hodogramu. Vukli ste sve za nos, ne samo HSU, već sve građane i to one najpotrebitije! Premda su parcela, planovi i projekti već spremni, a Suljo (Sulejman Nadarević, op. a.) nam je rekao da nema problema oko zamjene zemljišta, zadnja bomba koju ste izbacili je da će dom biti kod Doma zdravlja zbog blizine stacionara i velikih ušteda. To ste napravili bez našeg znanja, ali nećete više tako s penzionerima! Ako je parcela u Komuneli predviđena na privatnom, umjesto na gradskom vlasništvu, onda je to bio nečiji interes, ali mi više ne možemo čekati. Problem je u vama koji nećete, sve činite samo da se ne izgradi. I stacionar smo obećavali, ali u dvije godine ništa nismo napravili. Ako do kraja ožujka ne bude počela gradnja doma, vidjet ćemo što ćemo dalje. Nema nam se više što uzeti, svejedno nam je jesmo li u oporbi ili na poziciji. Za Umag je žalosno što nemamo gdje umrijeti, niti gdje se roditi, vikao je i ljutio se Gamboc gotovo do suza.
Žestoka rasprava kulminirala je teškim riječima Jurice Šiljega, zbog čega je predsjednik vijeća Marijan Učkar privremeno prekinuo sjednicu i njeno snimanje. Ali nitko se nije pomaknuo s mjesta.
- Zašto bi Grad mijenjao zemlju s Alberima pored toliko svog zemljišta? Zašto mi o tome moramo uopće raspravljati? Zašto se dom ne bi gradio kod Doma zdravlja? U mom prisustvu Suljo je rekao da je on upravitelj Umaga u sjeni, da je sve kupio te da može kupiti i mene i mog oca. Grad mu očito sve dopušta, neka me netko demantira ako nije tako. Dozvolit ćete mu da se dočepa zemlje u Komuneli za gradnju 450 stanova, vikao je Šiljeg. Učkar ga je spriječio da nastavi s paljbom na Nadarevića, koji je također bio na sjednici u stražnjem dijelu vijećnice, zajedno s ostalim gostima.

Vrtovec: Dom mora biti gdje je određen planom

U ime SDP-a istupila je Eva Vrtovec koja je iznijela sasvim novo stajalište svoje stranke – dom mora biti tamo gdje je određen planom, dakle u Komuneli, uz zamjenu zemljišta po stvarnim principima. Ne slažu se da bude kod Doma zdravlja, jer bi se penzioneri tamo gurali s djecom iz vrtića, škole, a uskoro i jaslica.
Tom su se mišljenju priklonili i vijećnici Nezavisne liste »Mali poduzetnik« Vili Šaina i Milan Milinković.
Prihvaćen je prijedlog nezavisnog Vilija Bassanesea koji je rekao da se o lokaciji za gradnju trebaju izjasniti svi vijećnici, uz formiranje komisije od pet vijećnika iz svih stranaka i lista kojom bi se izbjegao nekontrolirani tijek događaja.
U mirnijem dijelu sjednice usvojen je nakon trećeg čitanja program mjera za unaprjeđenje stanja u prostoru do 2009.
Većinom glasova na dnevni red uvrštena je, na traženje Bassanesea, rasprava o povlačenju protutužbe Grada protiv Istraturista glede utvrđivanja prava vlasništva nad parcelom u Stella Marisu na kojoj bi ta tvrtka trebala obnoviti bungalove. Budući da nije bilo materijala, odlučeno je da će se oni dostaviti svim vijećnicima te provjeriti gubi li Grad tim potezom, što je ustvrdio Bassenese.
Podnijeto je izvješće o poduzetim radnjama u vezi s Mjesnim odborom Murine koji je lani raspušten zbog prekoračenja ovlasti predsjednice Ljerke Rosić i, kako je rečeno, nezakonito potrošenog novca. Grad će pokušati naći zakonski način da plati radove izvođačima, a o ostalom će odlučivati sud.
-->Gradonačelnik (sklopljenih ruku) za vrijeme Gambocova oštrog govora

--> -->Atilio Gamboc zaprijetio raspadom koalicije

--> -->Sulejman Nadarević Suljo u vijećnici za vrijeme rasprave o gradnji Doma umirovljenika

--> -->Jurica Šiljeg oštro je napao Nadarevića

--> 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ" | Prijava/Registracija korisnika | 7 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ (Score: 0)
od Anonimac - 18.02.2007
Kako to da ste vi u SDP-u promjenili mišljenje. Prije par mjeseci ste bili protiv zamjene parcela (Učkar je izjavio na vašoj presici"Pa nije Suljo neki dobročinitelj") a danas ste odjednom za izmjenu parcela i izgradnju Doma na lokaciji Komunela - Potok. Izgleda da su se čuda dešavala u ponedeljak navečer i da je Brajković dobro vas "obradio".Re: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ (Score: 1)
od slavno - 19.02.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
teatralan nastup penzionera,pokazali su se kao nepouzdani koalicijski partner gdje ucjenama zele doci što prije do svoga cilja gledajuči samo svoje interese.
Nepotreban napad Šiljega na Sulju,nije Suljo u ovoj državi sinonim za korupciju več  HDZ, i neka Šiljeg najprije rasčisti sa korupcijom(SANADER , PAŠALIČ MATEŠA VRDOLJAK FAMILIJA TUĐMAN ITD ) u svojoj stranci pa onda neka soli pamet Sulji i ostalim građanima UmagaRe: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ (Score: 0)
od Anonimac - 19.02.2007
Suljo nije sinonim za korupciju u ovoj državi, ali je sigurno za Grad Umag. Pa i vama iz SDP-a je platio izbornu kampanju, zato morate sada glasovati kako vam on naredi.Re: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ (Score: 1)
od slavno - 20.02.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
da bi se platila izborna kampanja sdp-a u UMAGU ne treba SULJO niti PAŠALIČ,ali da bi se opljačkala država u privatizaciji sigurno treba HDZ(SANADER, TUĐMANI , PAŠALIČI ,ROJSOVI,JARNJAKI, VRDOLJACI ITD) i takve marionete koje se vucaraju po UMAGU kao biračko tijeloRe: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ (Score: 1)
od slavno - 20.02.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Komunela  gradnja 450 stanova
gradnja 450 stanova u komuneli nije bila SULJINA ideja nego od OBLAKA koji je kupio cijeli politički vrh HDZ-a i financirao kampanjuRe: GRADNJA DOMA UMIROVLJENIKA IZAZVALA BURU I TEŠKE RIJEČI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJ (Score: 0)
od Anonimac - 21.02.2007
A ko je prodao parcele Oblaku? Zna se SULJO!! A ko je urbanizirao područje Komunele-Potok? Rita Počekaj!


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.25 sekundi