Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 POTPISAN SPORAZUM O ZAJEDNIČKOM UPRAVLJANJU GRADOM IZMEĐU IDS-a, SDP-a i HSU-a

Lokalni izbori 2005

Trojni savez obećava boljitak

Izvor: Glas istre

Sporazumom jamče stabilno, otvoreno i transparentno upravljanje javnim gradskim poslovima te usmjeravanje uprave na brzo i efikasno služenje potrebama žitelja.

 

Predstavnici IDS-a, SDP-a i HSU-a - Sergio Bernich, Dario Penco i Dušan Lekić - potpisali su jučer u gradskoj palači sporazum o zajedničkom upravljanju Gradom za mandatno razdoblje 2005.-2009., kojim su se obavezali razvijati potencijale Umaga i svakog njegovog građanina, brzo i efikasno rješavati probleme te njegovo pretvaranje u grad dobrog življenja i visokog standarda. Sporazumom jamče stabilno, otvoreno i transparentno upravljanje javnim gradskim poslovima te usmjeravanje gradske uprave na brzo i efikasno služenje potrebama žitelja. Lekić je zamijenio svog stranačkog šefa Atilija Gamboca, koji zbog bolesti nije mogao doći na potpisivanje.Kako nadalje stoji u tom dokumentu, tri stranke suglasne su da se predsjednik Gradskog vijeća izabere iz redova SDP-ovih vijećnika, da jedan potpredsjednik bude s liste HSU-a, a drugi se prepušta prijedlogu opozicijskih lista i stranaka. Suglasni su, također, da se radna tijela u vijeću imenuju srazmjerno njegovu sastavu, uključujući i oporbu. I poglavarstvo će se sastojati od njihovih članova. Gradonačelnik će biti s liste IDS-a, dva njegova zamjenika predložit će SDP i HSU, zatim suglasni su da tri člana tog izvršnog tijela imenuje IDS, a još će jednog moći birati uz odobrenje ostalih dviju manjinskih stranaka.
- IDS, SDP i HSU obavezuju se da će sve eventualne nesuglasice i sporove rješavati konsenzusom svih strana potpisnica. Obavezuju se da osobito važna i otvorena pitanja, koja bi po svojoj naravi mogla izazvati razmimoilaženja ili jača suprotstavljanja i nesuglasice, neće stavljati na dnevni red tijela vlasti, niti iznositi u javnost dok ih, barem načelno, međusobno ne usuglase na način i u postupku utvrđenim sporazumom, navedeno je u tekstu sporazuma.
- S obzirom na velike sličnosti u našim programima, ovaj je sporazum prirodna veza između tri stranke. Imamo kvalitetne kadrove u našim redovima, što će omogućiti realizaciju svih programa, od čega će cijeli grad imati koristi, rekao je Penco. Bernich je istaknuo da će se njihova suradnja sigurno pozitivno odraziti na razvoj Umaga. Lekić je napomenuo da je cilj HSU-a bio da sudjeluje u vlasti i neće promovirati samo interese svoje stranke. Napomenuo je da će se najviše zalagati za gradnju Doma umirovljenika i otvaranje stacionara pri Domu zdravlja, povećanje socijalno-zdravstvene zaštite starijih osoba te pomaganje onima koji imaju malu mirovinu.
- Ovim sporazumom ne zatvaramo vrata drugim strankama i nezavisnim listama, već smo otvoreni za suradnju i s drugima koji s nama žele podijeliti odgovornost u upravljanju. I druge stranke imaju sposobne ljude koji žele kvalitetno i pošteno voditi Umag. Neće biti lako voditi ovaj grad, zajednički ćemo raditi na popravljanju imidža Umaga koji nije baš najbolji. Želja nam je približiti građanima gradsku upravu u kojoj će moći rješavati svoje probleme, kazao je budući gradonačelnik Vlado Kraljević.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Lokalni izbori 2005
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Lokalni izbori 2005:
Rezultati lokalnih izbora 2005 za grad Umag


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

SDP - UMAG

"POTPISAN SPORAZUM O ZAJEDNIČKOM UPRAVLJANJU GRADOM IZMEĐU IDS-a, SDP-a i HSU-a" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi