Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Poglavarstvo: JUČER NAJAVLJENA OBNOVA TRGA SV. MARTINA

Događaji vezani uz grad Umag

Arheološko istraživanje prije otvaranja gradilišta

Izvor: Glas istre   

Stari grad je u jadnom stanju. Došlo je vrijeme da se s njime uhvatimo ukoštac i dovedemo ga na razinu kakvu zaslužuje grad s četiri zvjezdice. Vjerujem da ćemo konačno povijesnoj jezgri vratiti život, istaknuo je gradonačelnik Vlado Kraljević

 
Jučer je u gradskoj palači najavljena obnova Trga sv. Martina u starom gradu, za što će 1. travnja startati zaštitno arheološko istraživanje u »režiji« Muzeja grada Umaga u trajanju od tri mjeseca. Predstavljen je sporazum između Grada i tvrtki Građevinar i Punta International koje će sufinancirati istraživanje vrijedno 205 tisuća kuna u omjeru površina njihovih nekretnina i zemljane radove.
Građevinar na tom prostoru kani izgraditi urbanističkim planom predviđenu poslovno-stambenu zgradu. Puntin hotel Kristal trenutno je u obnovi zbog gradnje kockarnice. Nakon izmjene prostornoplanskih dokumenata uslijedit će temeljita rekonstrukcija i redizajn cijelog hotela.


Zbog valorizacije njihovih objekata, uređenje trga je neophodno, istaknuli su Tomislav Poljuha iz Građevinara i vlasnik Punte Žarko Ratković.
- Stari grad je u jadnom stanju. Došlo je vrijeme da se s njime uhvatimo ukoštac i dovedemo ga na razinu kakvu zaslužuje grad s četiri zvjezdice. Rekonstrukcija i proširenje djelatnosti u Kristalu direktno će utjecati na funkcioniranje povijesne jezgre, pa je i stoga njezino uređenje važno. Dosad smo obnovili Trg slobode i Venecije i ostao je još Trg sv. Martina. Grad će izraditi studiju utjecaja na okoliš, čime ćemo urediti tamošnju južnu šetnicu i usporedno s time riješiti se tamošnjih bespravno izgrađenih terasa na pomorskom dobru koje će se zbog toga morati ukloniti. Radi se i na prvoj fazi uređenja plaže i šetnice u Moeli. Vjerujem da ćemo konačno povijesnoj jezgri vratiti život, istaknuo je gradonačelnik Vlado Kraljević.
Trg je površine 723 četvorna metra, na njega se spajaju gotovo sve ulice iz povijesne jezgre s Trga Venecije. S njime će se završiti zapadni dio uređenja urbane površine, a obnovit će se od partera do rasvjete i urbane opreme, istaknula je arhitektica i autorica projekta Rita Počekaj. Ondje se nalazi muzej čije se aktivnosti ne mogu odvijati u takvom okruženju. Sljedeći korak bit će uređenje ulica.
Dogradonačelnica Mirjana Vrbat Skopac napomenula je da će promjenom postojećeg urbanističkog plana tog dijela grada omogućiti nove projekte za obogaćivanje turističke ponude, poput obnove hotela, premještaja trafostanice iza crkve na Trgu slobode, gdje će omogućiti i prezentaciju in situ antičke uljare pronađene tijekom prijašnjih arheoloških istraživanja, dok će se neke postojeće građevine legalizirati.
V. d. ravnateljice muzeja Biljana Bojić kazala je da Umag ima zaštićenu povijesnu jezgru, pa je stoga temeljem Zakona o očuvanju kulturne baštine zaštitno arheološko istraživanje obaveza prije bilo kakvih radova.
Za vrijeme istražnih radova muzej će raditi uobičajeno.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 3
glasova: 2


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"JUČER NAJAVLJENA OBNOVA TRGA SV. MARTINA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi