Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: NEZAVISNI VIJEĆNICI O REŽIMU NAPLATE PARKIRANJA I UPRAVLJANJU POSLOVNIM PROSTORI

Događaji vezani uz grad Umag

Vlast poskupljenjima kažnjava građane

Izvor: Glas istre   

S jedne strane Umag olako pojedine investitore oslobađa plaćanja više desetaka milijuna kuna, dok s druge strane obične građane kažnjava poskupljenjima, kaže čelnik Nezavisne liste »Za Umag/Per Umago« Vili Bassanese

 
- Nažalost, nismo ispred Doma zdravlja zbog svečanosti otvaranja mini bolnice, što bi bilo za očekivati nakon 15 godina obećanja političara. Razlog je najavljena naplata na javnom parkiralištu koju gradonačelnik i njegovi partneri iz SDP-a i HSU-a žele uvesti. Protivimo se ovakvom načinu rada poglavarstva koji nema veze sa zdravim razmišljanjem i potrebama građana. To je samo plod bahatog i monopolističkog ponašanja, odnosno improvizacije. Većina građana dolazi ovdje zbog zdravstvenih potreba, a ne na izlet. Zar nismo dovoljno kažnjeni time što još nemamo stacionar, a kamoli mini bolnicu, kazao je čelnik Nezavisne liste »Za Umag/Per Umago« Vili Bassanese.
On je rekao da je za studiju prometa potrošeno više stotina tisuća kuna, ali bez rezultata. Umažani stoga sada plaćaju nekvalitetan rad i greške sadašnjih, ujedno i ondašnjih vlastodržaca koji nisu planirali prostor za parkiralište, već isključivo za izgradnju, što se sada građanima vraća kao bumerang. Bassanese je istaknuo da ne mogu shvatiti zašto je preko noći iz PUP-a Centar nestala parkirna kuća za koju su se toliko zalagali.


Nezavisni vijećnik Mauro Jurman dodao je da ih brine na koji će se način naplaćivati, tj. kako će djelatnici gradske tvrtke Komunela procijeniti idu li ljudi liječniku ili parkiraju iz drugih razloga. Sve to neće vrijediti za strance.
- Hoće li radnici koji će naplaćivati imati diplomu iz medicine ili neku drugu medicinsku školsku spremu da bi mogli obaviti dijagnozu na ulazu u parking? I ovaj slučaj pokazuje da poglavarstvo na čelu s Vladom Kraljevićem ne čini ništa drugo osim stvaranja kaosa, umjesto da rješava stvarne probleme. Ponovno u turističku sezonu ulazimo nespremni za prihvat gostiju. Godinama smo tražili ozbiljnu studiju prometa u mirovanju, ali poglavarstvo i gradonačelnik previše su zauzeti time kako će pomoći svojim prijateljima, za ostale građane nemaju vremena. Konačno će se ukloniti rampa na Trgu Marije i Line koja je uništila gospodarske aktivnosti u povijesnoj jezgri, pretvorivši je u pustu oazu u kojoj navečer umjesto turista šeću psi lutalice. Nadamo se da će u novom režimu parkiranja biti uvažen naš prijedlog da se u Trgovačkoj ulici nekoliko mjesta predvidi za opskrbna vozila, napomenuo je Jurman.
Ništa bolje nije ni s upravljanjem poslovnim prostorima.
- Kad smo prije četiri godine pokrenuli ovo pitanje, nije postojao ni popis poslovnih prostora, a kamoli program upravljanja ili razvojna strategija. Neki su prostori dijeljeni prema podobnosti, drugi bez javnog natječaja, dok su obični građani čekali u redu. Odabranima su se priznavali troškovi ulaganja. Poznato je da postoje prostori koji su godinama zatvoreni zbog propusta Grada, ima pojedinaca koji za istu kvadraturu na istoj poziciji plaćaju duplo manji zakup. Zbog takva odnosa poglavarstva prema gradskoj imovini neki su prostori nestali preko noći. Za neke postoji dug veći od tri milijuna kuna koji pojedinci nisu platili. Neki su tuženi, a drugima su dugovi otpisani – bez utvrđenih pravila i prema slobodnoj procjeni poglavarstva, iznio je Bassanese.
Podsjetio je da je Grad oko 200 četvornih metara u Trgovačkoj ulici prodao Turističkoj zajednici za 760 tisuća kuna, dok je samo nekoliko mjeseci kasnije od Istraturista kupio oko 100 kvadrata suvlasničkog dijela na Trgu slobode za dva milijuna kuna.
- Umjesto da je poglavarstvo nakon dokazanih propusta korektno priznalo greške i novim programom upravljanja poslovnim prostorima ispravilo nepravde, vlast je bez stručne analize predložila poskupljenje od 50 do 300 posto. U tom prijedlogu nije uvažen niti jedan od naših prijedloga u koje smo ugradili životna i poslovna iskustva zakupaca, već su, kako su nam rekli, izgubili sve amandmane. Jedini im je cilj namaknuti novac koji manjka u proračunu. S jedne strane Umag olako pojedine investitore oslobađa plaćanja više desetaka milijuna kuna, dok s druge strane obične građane kažnjava poskupljenjem najamnina, uvođenjem cjelogodišnje naplate parkiranja, poskupljenjem vode i priključka za kanalizaciju. Želimo znati čime su sve to građani zaslužili, zaključio je Bassanese.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 1
glasova: 1


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"NEZAVISNI VIJEĆNICI O REŽIMU NAPLATE PARKIRANJA I UPRAVLJANJU POSLOVNIM PROSTORI" | Prijava/Registracija korisnika | 3 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: NEZAVISNI VIJEĆNICI O REŽIMU NAPLATE PARKIRANJA I UPRAVLJANJU POSLOVNIM PROSTORI (Score: 1)
od slavno - 13.04.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
JOŠ UVJEK SE NEZNA PROGRAM Nezavisne liste »Za Umag/Per Umago«.SAMO sa kritiziranjem neče nikada osvojiti vlast,samo sa takvim načinom rada mislim da nemogu osvojiti više od 4 mandataRe: NEZAVISNI VIJEĆNICI O REŽIMU NAPLATE PARKIRANJA I UPRAVLJANJU POSLOVNIM PROSTORI (Score: 1)
od slavno - 13.04.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
DEČKI MIJENJAJTE TAKTIKU JAVNIH ISTUPA INAČE OSTAJETE U MARGINIRe: NEZAVISNI VIJEĆNICI O REŽIMU NAPLATE PARKIRANJA I UPRAVLJANJU POSLOVNIM PROSTORI (Score: 1)
od slavno - 13.04.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
KROZ VAŠE NASTUPE I NASTUPE OSTALE OPOZICIJE JASNO JE DA SE MORA PUNO TOGA PROMIJENITI.
SAMO KRITIZIRANJEM VAŠA LISTA NEMOŽE OSVOJITI VIŠE OD 4 VIJEČNIČKA MJESTA. MORATE SE DIFERENCIRATI OD OSTLAIH STRANAKA I UDRUGA KROZ DRUGAČIJI PROGRAM I IDEJE.NEMOŽETE SVI KAO PAPIGE PONAVLJTI IDS-JE LOŠ TRUO I ONDA ČEKATI GLASOVE TO SVI ZNAJU. VI MORATE BITI DRUGAČIJI, NEMOŽE SE VAŠ NASTUP VRTITI OKO IDS-OVIH PROPUSTA
MORATE MIJENJATI TAKTIKE NASTUPA


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.22 sekundi