Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: GRADSKI HNS O PROBLEMIMA PARKIRANJA U STAROM GRADU

Događaji vezani uz grad Umag

Parkiranje riješiti nasipavanjem zaljeva

Izvor: Glas istre   

Zna li gradska uprava kako će se odvijati promet u starom gradu kad u hotelu Kristal proradi, kako je najavljeno, najveća kockarnica u Hrvatskoj, upitao je Jakov Brajković

 
O dugogodišnjem problemu parkiranja u starom gradu i užem dijelu centra govorio je na jučerašnjoj konferenciji predsjednik gradskog HNS-a Jakov Brajković, koji je krivnju pripisao gradskim vlastima koje zbog inercije nemaju viziju kako riješiti potrebe građana i njihovih gostiju.
- Umažani moraju znati da je upravo IDS, koji gradom vlada 14 godina, na natječaju za obnovu Trga slobode izabrao sadašnje stanje i odbacio drugo ponuđeno rješenje koje je pored uređenja trga predviđalo u zaljevu na južnoj šetnici nasipano parkiralište za potrebe stanovnika povijesne jezgre. Time bi se uklonile i bespravno izgrađene ugostiteljske terase na pomorskom dobru koje ni danas nitko nije srušio, rekao je Brajković.


Ustvrdio je da je taj problem još pogoršan izmjenama PUP-a Centar u kojem nova rješenja uopće nisu predviđena. Čelnik HNS-a kazao je da se neozbiljnost vlastodržaca ogleda u tome što, primjerice, jedne sezone vlakić vozi do Trga slobode da bi iduće vozio po staroj trasi, zatim se promet u starom gradu najprije zatvorio rampom za koju je potrošeno dosta novca, da bi je sada skinuli i otvorili ulaz za sva vozila. Zapitao se zna li gradska uprava kako će se odvijati promet u starom gradu kad u hotelu Kristal proradi, kako je najavljeno, najveća kockarnica u Hrvatskoj. Po njemu jedino je rješenje da IDS više ne bude na vlasti.
Osvrnuo se na nedavnu javnu kritiku HSU-a zbog još neotvorenog stacionara i nezapočete gradnje Doma umirovljenika, za što je opet okrivljen IDS. Brajković je kazao da ne razumije naivnost HSU-a koji bi na Gradskom vijeću trebao pokrenuti glasovanje o povjerenju sadašnjoj vlasti i raskinuti koaliciju.
- Prihvaćanje ponuđenog modela gradnje doma u Komuneli po sistemu javno-privatnog partnerstva u kojem Grad daje parcelu, projekte i oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa, s time da partner izgradi objekt i upravlja njime, više sliči utopiji. Tko će uložiti sredstva u gradnju objekta koja bi trebao naplatiti od osoba treće dobi, a k tome nema ni sigurnosti da će biti umrežen s ostalim domovima radi dobivanja državnih subvencija, zapitao se prvi umaški »narodnjak«.
Zanimalo ga je i kada će se potrošiti proračunski novac za već dugo najavljivane rotore u gradu. »Da nisu možda ponovno u pitanju troškovnici ili dozvole? Ugledajte se na susjedne gradove da vas mediji ne prozivaju da u Umagu nema niti traga većim komunalnim zahvatima«, poručio je Brajković.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"GRADSKI HNS O PROBLEMIMA PARKIRANJA U STAROM GRADU" | Prijava/Registracija korisnika | 3 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: GRADSKI HNS O PROBLEMIMA PARKIRANJA U STAROM GRADU (Score: 1)
od slavno - 18.04.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
rekao sam ja ljudi moji jedini spas je da, gosti kockarnice parkiraju u ACI-jevoj marini te da ih se sa gondolama vozi amo tamo tako gosti imaju osječaj da su u VENECIJI naplati im se vožnja gondolom , naplati se parkiralište (odma se može otvoriti auto praona ) nema gužve u starom gradu, automatski može se izgraditi nekoliko apartmana (istramineral) svi zadovoljniRe: GRADSKI HNS O PROBLEMIMA PARKIRANJA U STAROM GRADU (Score: 1)
od nera - 18.04.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
slavno tvoja ideja je super, imaš moj glas, sviđa mi se ova teorija da umag postane venecija. što se tiče ovog teksta, nikako ne mogu podržati rušenje terasa u starom gradu, pa to je jedino što tamo valja i jedini sadržaj koji se gostima nudi. jest da su malo preagresivni prema turistima, ali bolje išta nego ništa...Re: GRADSKI HNS O PROBLEMIMA PARKIRANJA U STAROM GRADU (Score: 1)
od rava - 19.04.2007
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
NEMOJTE BITI TAKO KRITICNI! SAD IMAMO MINI BUSEVE DA IZBJEGNEMO GUZVE, LAKO SE JEDAN IZNAJMI KRISTALU I RJESEN PROBLEM!


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.20 sekundi