Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE GRADSKIH I OPĆINSKIH VIJEĆA

Lokalni izbori 2005

Predsjednik vijeća SDP-ovac Marijan Učkar

Izvor: Glas istre

Prvi put u zadnjih 12 godina čelnu funkciju u Gradskom vijeću preuzeo je SDP-ovac Marijan Učkar, a temeljem ugovora o postizbornoj suradnji u zajedničkom upravljanju gradom između te stranke, IDS-a i HSU-a, koji su ga i predložili. Dobio je tankih deset glasova (sedam IDS-ovih, dva SDP-ova i onaj Atilija Gamboca iz HSU-a), dok je oporbenih devet vijećnika (šest s dvije nezavisne liste, dva HDZ-ovca i HSU-ovac Marino Kocijančić, koji ne podržava sporazum svoje stranke s IDS-om) bilo protiv. Prijedlog potonjih bio je da predsjednik vijeća, s obzirom na rezultate lokalnih izbora, bude Vili Bassanese, čija je nezavisna lista osvojila četiri vijećnička mjesta, ali jedan je glas manjkao. Glasanje je bilo javno jer, opet s devet glasova za, nije prošao prijedlog opozicije da ono bude tajno.
- Tijesan rezultat u moju korist povod je da se radi još kvalitetnije jer oporba je izrazito jaka. Nadam se da će rad ovog vijeća biti još bolji i vjerujem da će opozicija biti konstruktivna. U zadnjih 15 godina učili smo demokraciju, a sad je vrijeme da je primijenimo, rekao je Učkar.U sastavu desetorice na vlasti s liste IDS-a su Vlado Kraljević, Floriana Bassanese Radin, Giuseppe Rota, Dario Penco, David Cerovac, Marinko Blažević i Robert Puškadija, zatim SDP-ovci Učkar (zamijenio Sergia Bernicha, koji je radije odabrao mandat u Skupštini Istarske županije) i Mirjana Skopac Vrbat te HSU-ovac Gamboc. S druge strane bit će nezavisni Vili Bassanese, Mauro Jurman, Fulvio Valenta, Danilo Latin, Vili Šaina, Milan Milinković, HDZ-ovci Blaž Vidović (umjesto Mata Vidovića, kojem bi vijećnička dužnost bila nespojiva s radnim mjestom ravnatelja OŠ Marije i Line) i Jurica Šiljeg te HSU-ovac Kocijančić.
Konstituirajuću sjednicu otvorila je Slobodanka Vale iz Ureda državne uprave, da bi njeno vođenje neposredno prije polaganja svečane prisege preuzeo najstariji vijećnik Gamboc. U komisiju za izbor i imenovanja izabrani su Cerovac, Puškadija, Valenta, Penco i Milinković, za što je ponovno presudilo deset glasova jer prijedlog devet oporbenjaka nije prošao. Kako sada stvari stoje, umaško vijeće imat će od ukupno 19 vijećnika samo dvije žene – sad već bivšu gradonačelnicu Bassanese Radin i SDP-ovku Skopac Vrbat.

T. KOCIJANČIĆ

-->Marijan Učkar

-->OKVIR

-->

Prosvjed žitelja Mjesnog odbora Moela

Nekolicina građana iz Moele s velikim je transparentima mirno prosvjedovala ispred gradske palače neposredno prije početka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, zahtijevajući što skorije preseljenje otvorenog pročistača otpadnih voda iz njihovog naselja. Poruke su bile vrlo konkretne: »Otvoreni fekalni pročistač u srcu Umaga«, »Naše fekalije turistički imidž Umaga«, »Moela se zahvaljuje gradskim ocima za smrad«, »Najzapadniji grad u Hrvatskoj antisimbol ekologije« i slično.


- Time dajemo podršku našem Mjesnom odboru koji je predao službeni zahtjev za izmještenje tog uređaja na neko nenaseljeno mjesto. Otvoreni pročistači na Zapadu su iz uporabe izbačeni već prije 50 godina. Stanovnici tog dijela Umaga žale se na smrad, ali ondje je i leglo komaraca i izvor zaraza. Posebno je neugodno sad u turističkoj sezoni jer fekalija, koje dolaze na »obradu« s obalnog dijela od Lovrečice do Stella Marisa, ima sve više. Bojimo se njihovog izlijevanja u zaljev Pozioi, gdje se nalazi plaža za invalide, što se već događalo. Izabrali smo upravo ovaj trenutak jer i novi vijećnici moraju biti informirani o poteškoćama građana, rekao je Boris Brajković u ime prosvjednika.


- Ovo nije ni igra, ni šala. Tražimo da Gradsko vijeće vodi o tome brigu u proračunu i planovima te da razgovara s mjesnim odborima. Umag danas ima nove »igrače« u vijeću, ali i u MO-ima. Smatramo da se problem depuratora može riješiti. Vijeće mora imati više obzira za Moelu. Na kraju krajeva, to naselje s oko četiri tisuće stanovnika ima velik potencijal, veći nego neke općine, rekao je predsjednik MO-a Moela Franco Sodomaco.

 
     Vezani članci
· Više o Lokalni izbori 2005
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Lokalni izbori 2005:
Rezultati lokalnih izbora 2005 za grad Umag


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

Događaji vezani uz grad Umag Lokalni izbori 2005 SDP - UMAG

"KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE GRADSKIH I OPĆINSKIH VIJEĆA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.20 sekundi