Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: TVORNICA BOJA I LAKOVA OSIGURALA NOVI POGON

Događaji vezani uz grad Umag

Hempel kupio sedam i pol hektara u Ungariji

Izvor: Glas istre       

Razlog ovom potezu je hitna potreba Hempela za novom tvornicom, jer u postojećoj više nema prostora za proširenje kapaciteta

 
Predsjednik Uprave tvornice boja i lakova Hempel Marijan Kovačić i gradonačelnik Vlado Kraljević potpisali su jučer kupoprodajni ugovor kojim je ta tvrtka od Grada Umaga preuzela vlasništvo nad 7,5 hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Ungariji. Vrijednost parcela iznosi oko 11,4 milijuna kuna, ali zbog obročnog plaćanja tijekom nekoliko godina proračun će inkasirati ukupno nešto više od 13 milijuna kuna. Razlog ovom potezu je hitna potreba Hempela za novom tvornicom, jer u postojećoj više nema prostora za proširenje kapaciteta.
Potpisivanje je upriličeno jučer u sjedištu tvornice u naselju Vrh, a prisustvovali su mu istarski župan Ivan Jakovčić i njegov zamjenik Sergio Bernich, predsjednik danske grupacije Hempela Pierre-Yves Jullien te predstavnici Grada i Nadzornog odbora umaškog Hempela na čelu s Milanom Travanom.


Uključujući vrijednost zemljišta, novi bi pogon trebao stajati oko 21 milijun eura, a s radom bi trebao početi krajem 2009. godine. Hempel trenutno ima 84 stalna djelatnika, odnosno 106 s onim privremeno zaposlenima. Tvornica u Ungariji zapošljavat će 140 radnika. Radit će u dvije smjene, a kapacitet će joj biti 20 milijuna litara boja i lakova godišnje. S Gradom je prošli mjesec Hempel potpisao sporazum o zajedničkom interesu po kojem je Umag u Ungariji obavezan izgraditi potrebnu infrastrukturu i izmijeniti Provedbeni urbanistički plan te zone, sve u roku od devet mjeseci. Kovačić je istaknuo da u današnje vrijeme nije jednostavno razvijati proizvodnju, ali vjeruje da će se njihovi planovi ostvariti zacrtanom dinamikom.
- Održali smo obećanje i u relativno kratkom roku realizirali natječaj za prodaju nekretnina, što je preduvjet za proširenje Hempelove proizvodnje i daljnji razvoj turizma u naselju Vrh. Uloga lokalne samouprave u razvoju poduzetništva vrlo je bitna. Umag je na dobrom putu da za nekoliko godina ostane bez industrije u priobalju, gdje se planiraju novi projekti. Novim će pogonom Hempel još više pojačati izvoz te će i dalje imati podršku Grada, napomenuo je Kraljević.
Jakovčić je rekao da je ovim potpisivanjem omogućena nova perspektiva za ionako već uspješnu tvrtku.
- Istra će živjeti dobro ako funkcioniraju sve četiri karijatide – turizam, poljoprivreda, industrija i usluge. Umag je dobar primjer suživota turizma i industrije, smatra župan.
Zadovoljstvo načinom suradnje između poduzetništva i politike izrazio je Jullien, napomenuvši da je Umag jak član obitelji Hempel s udjelom od oko tri posto u ukupnoj proizvodnji i s 4,2 posto financijskog udjela, što će sigurno porasti nakon ove investicije. Nakon proširenja kapaciteta Hempelovi proizvodi i dalje će biti namijenjeni izvozu, mahom za europsko i tržište nekadašnjeg Sovjetskog saveza. Njihova prodaja osigurana je unaprijed za dugi niz godina.
Gradonačelnik je dodao su zbog povećanog interesa lokalnih poduzetnika Vladi uputili zahtjev za proširenjem industrijske zone u Ungariji za 36 hektara državnog zemljišta, koji očekuju dobiti bez naknade i to što prije.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 3
glasova: 2


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

Događaji vezani uz grad Umag

"TVORNICA BOJA I LAKOVA OSIGURALA NOVI POGON" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.20 sekundi