Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 NAJNOVIJE TERENSKO ISTRAŽIVANJE PULSA: NIKAD TJEŠNJA IZBORNA UTRKA

Informacije na državnom nivou

SDP i HDZ poravnati - uživaju potporu po 30,3 posto birača

 Izvor: Glas istre         

Hrvatska još nije svjedočila ovako tijesnoj izbornoj utrci! HDZ i SDP potpuno su se izjednačili u biračkoj podršci na nacionalnoj razini, ali socijaldemokrati zbog bolje raspoređenosti svojih glasača još uvijek dobivaju pet saborskih mandata više. HTV je objavio terensko istraživanje agencije Puls na 4.000 ispitanika prema kojem glavni izborni protivnici SDP i HDZ trenutačno uživaju potporu po 30,3 posto birača. U odnosu na mjesec dana ranije HDZ je porastao za 1,6 postotnih poena dok je SDP blago pao za pola postotka.
Međutim, dvije stranke, ako se u obzir ne uzima 11. izborna jedinica, i dalje dijeli pet zastupničkih mjesta. SDP je u mjesec dana s 57 skočio na 58, a HDZ s 52 na 53 mandata. Te brojke temelje se na razlikama u broju zastupničkih mjesta koje donose pojedine izborne jedinice. Konkurencija debelo zaostaje za vodećim dvojcem. Zajednička lista HSS-HSLS-PGS pala je sa 7,2 na 5,5 posto glasova, kojima trenutačno osvajaju sedam mandata, jednako koliko i HNS koji je s pet rejting podignuo na 5,3 posto.Isti postotak glasova dobiva i HSU, ali to je za umirovljenike šest zastupnika. Gubitnik listopadske ankete je i HSP koji više na nacionalnoj razini ne prelazi pet posto nego s 4,6 posto glasova osvaja šest mandata. Ulasku u Sabor mogu se još nadati i IDS (tri mandata) i Glavašev HDSSB (jedan mandat). HDZ je najjači u 10. izbornoj jedinici gdje od 14 osvaja čak 10 mandata, dok SDP dominira u 1. jedinici s devet zastupnika.

D. C.

-->Darin Bošnjak

-->okvir 1

-->

Mesić: moguća velika koalicija HDZ-a i SDP-a do ulaska u EU

Predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za lokalnu radio postaju Radio Dalmaciju rekao kako je nakon izbora moguća velika koalicija HDZ-a i SDP-a na određeno vrijeme, do ulaska u EU.


Na hrvatskoj političkoj sceni došlo je do velike predizborne polarizacije HDZ-a i SDP-a. No te dvije velike stranke nisu krivci za tu polarizaciju, već činjenica da se u Hrvatskoj do kraja nije isprofilirala niti jedna stranka koja bi mogla odlučivati o strukturi vlasti u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Mesić.


Ocijenio je da bi se i HNS, HSLS, HSS i drugi trebali okrenuti sebi, jer su daleko od tih dviju vodećih stranaka. Ustvrdivši kako se teško može prognozirati izborni rezultat, kazao je da će, bez obzira na to koja stranka, SDP ili HDZ, bude imala malu većinu, teško moći s malim strankama složiti postojanu vladu, ocijenivši da bi ponavljati izbore bila najgora varijanta. (Hina)okvir2

-->

Milanović: Ništa od koalicije s HSP-om i HDZ-om

Ništa od koalicije s HSP-om, poručio je Milanović, komentirajući tvrdnje predsjednika HSP-a Ante Đapića da bi na temelju nekadašnje suradnje HSP-a i SDP-a u Velikoj Gorici moglo doći do koalicije pravaša sa socijaldemokratima na državnoj razini. Komentirajući navodnu spremnost predsjednika Mesića na stvaranje velike koalicije HDZ-a i SDP-a, Milanović je decidirano rekao: »Ništa ni od koalicije s HDZ-om«. (B. P.)


 
     Vezani članci
· Više o Informacije na državnom nivou
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Informacije na državnom nivou:
PRIJEDLOG ZAKONA O GOLFU OMOGUCUJE DA UZ MALU NAKNADU INVESTITORI IZVLA


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

SDP - UMAG

"NAJNOVIJE TERENSKO ISTRAŽIVANJE PULSA: NIKAD TJEŠNJA IZBORNA UTRKA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi