Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 TANJA VRBAT, NAJMLAĐA SABORSKA ZASTUPNICA IZ ISTRE

Informacije na državnom nivou

Zalagat ću se za regionalizaciju Hrvatske

Izvor: Glas istre           

Kao zastupnica posebno ću se angažirati na temama međunarodne suradnje te javnog i ustavnog prava, zalagati se za decentralizaciju Hrvatske i regionalni razvoj. Uostalom, to su i područja na kojima sam i studijski i stranački aktivna, kazala nam je Tanja Vrbat

 

Uvjerljiva pobjeda SDP-a u 8. izbornoj jedinici omogućila je da ipak jedna Istranka uđe u Sabor. Riječ je o Tanji Vrbat iz Umaga koja je s navršenih 28 godina i najmlađa istarska saborska zastupnica, barem od 1995. naovamo.
Iako mlada, Vrbat je u stranci već obnašala nekoliko izvršnih dužnosti. Još 2005. izabrana je za predsjednicu Gradske organizacije SDP-a Umaga, a na toj funkciji bila je godinu dana dok se nije jače angažirala u Zagrebu, stranački i znanstveno. Vrbat je, naime, diplomirana politologinja. Završila je Fakultet političkih znanosti u Trstu, a sada je na Pravnom fakultetu u Zagrebu polaznica znanstvenog doktorskog studija javnog prava i javne uprave.- Željela bih doktorirati do 30-e, može i do 31-e, tako da mi studij i nakon ovog izbora u Sabor ostaje prioritetan. Kao zastupnica posebno ću se angažirati na temama međunarodne suradnje te javnog i ustavnog prava, zalagati se za decentralizaciju Hrvatske i regionalni razvoj. Uostalom, to su i područja na kojima sam i studijski i stranački aktivna, kazala nam je u telefonskom razgovoru Vrbat.
Umaška politologinja diplomirala je s temom o euroregijama i regionalnim pristupnim fondovima EU-a, u SDP-u je članica Savjeta za međunarodne odnose i vanjsku politiku, a aktivna je i u stranačkom Forumu mladih: bila je njegova međunarodna tajnica, sada je u izvršnom odboru. Vrlo je aktivna u međunarodnoj suradnji SDP-a, pa je kao njegova predstavnica početkom 2006. izabrana za potpredsjednicu IUSY-ja, Socijalističke internacionale mladih koja okuplja više od 140 socijalističkih i socijaldemokratskih omladinskih organizacija iz cijeloga svijeta. I dalje je članica Gradskog odbora SDP-a Umaga.
- Drago mi je da Umag ima čak dvoje saborskih zastupnika. Što se rezultata u 8. izbornoj jedinici tiče, jako sam zadovoljna onim što je naša stranka postigla u Istri. Drago mi je da smo išli sami da vidimo koliko smo jaki. Pokazali smo da imamo potencijal rasta i ovo će nam sigurno biti poticaj i za lokalne izbore. Jako smo dobri bili u gradovima, imamo odličan rezultat u Puli i Umagu. Umaškim sam, naravno, posebno zadovoljna. Dobili smo gotovo dvije tisuće glasova više nego na lokalnim izborima 2005. kad smo ih imali 500-tinjak, a pobijedili smo na 10 od 11 biračkih mjesta, dakle, ne samo u gradu nego i na gotovo svim biračkim mjestima po selima gdje je IDS tradicionalno jači, komentirala je Vrbat.
Tanja Vrbat je inače kćerka Mirjane Vrbat Škopac, SDP-ove dogradonačelnice Umaga, pa smo primijetili da je, kako Talijani kažu, »figlia d'arte«.
- Ne, ona je »mamma d'arte«, nasmijala se mlada SDP-ova zastupnica.

G. PRODAN
 
     Vezani članci
· Više o Informacije na državnom nivou
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Informacije na državnom nivou:
PRIJEDLOG ZAKONA O GOLFU OMOGUCUJE DA UZ MALU NAKNADU INVESTITORI IZVLA


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

ISTARSKA ŽUPANIJA Događaji vezani uz grad Umag SDP - UMAG

"TANJA VRBAT, NAJMLAĐA SABORSKA ZASTUPNICA IZ ISTRE" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi