Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: ČELNICI UMAŠKE TVRTKE ZA PROIZVODNJU PREMAZNIH PROIZVODA SAMI SEBI PRODALI DIONI

Događaji vezani uz grad Umag

Tri člana Uprave Hempela postala multimilijunaši

Izvor: Glas istre           

Na skupštini dioničara Istarske kreditne banke saznat će se idu li dividenda - a riječ je o daljnjih 1,5 milijuna kuna - i besplatne dionice banke iz druge dokapitalizacije tvrtki Hempel ili trojici članova Uprave, novopečenim dioničarima umaške banke

 
Društvo Hempel dostavilo je obavijest da je u utorak, 25. ožujka, prodalo 15 posto kapitala Istarske kreditne banke Umag (IKB) i da više nema dionice te banke. Lista dioničara otkriva da su te dionice banke od donedavnog trećeg najvećeg dioničara kupila dva člana Uprave te umaške tvrtke za proizvodnju premaznih proizvoda. To su Nerio Perić i Milenko Opačić, i svatko od njih je stekao po 3,39 posto kapitala. Lista dioničara IKB-a otkriva da je dionice stekao i tršćanski Generali, koji je povećao svoj udio sa 7,63 na 8,22 posto.
- Generali nije kupio te dionice od Hempela, rekao nam je Marijan Kovačić, predsjednik Uprave umaške tvrtke, i otkrio da je on kupac preostalih 8,22 posto kapitala IKB-a, koji još nije evidentiran na listi 10 najvećih dioničara. Nakon te transakcije Kovačić dijeli peto mjesto s Generalijem, a Perić i Opačić su na osmome mjestu najvećih dioničara IKB-a.


Kovačić nam je iznio da su tri člana Uprave Hempela ugovorila plaćanje tih dionica po posljednjoj postignutoj cijeni na burzi - 2.035 kuna, odnosno ukupno 18 milijuna kuna.
Po podacima Zagrebačke burze ta je cijena zabilježena 18. studenoga 2005. No, nakon toga je 23. listopada 2006. dionica postigla cijenu od 10.456 kuna na javnoj dražbi, također putem burze. Jučer nije bilo istaknutih ponuda za kupnju i prodaju, i to za obje serije dionica.
No, trguje se dionicama Jadranske i Karlovačke banke, čiji su rezultati poslovanja (aktiva, dobit i kapital) vrlo slični onima IKB-a, a uskoro će nakon dvije najavljene dokapitalizacije stopa adekvatnosti kapitala umaške banke biti bliža onoj Jadranske i Karlovačke banke nego što je sada.
Budući da su te dvije banke 25. ožujka na burzi vrijedile 293,2, odnosno 283,6 milijuna kuna, tržišna cijena IKB-a nakon dvije dokapitalizacije bi po našoj procjeni mogla biti oko 288,4 milijuna kuna, što daje cijenu od 1.948 kuna po dionici. No, prije 25. ožujka jedna dionica IKB-a je po našoj procjeni mogla vrijediti 4.888 kuna.
Tom računicom ispada da su tri člana Uprave kupila dionice IKB-a za 58 posto manje u odnosu na slične usporedive dionice banaka. No, trik je u datumu - 25. ožujka. O uspjehu uknjižbe dionica s tim datumom mnogo će toga ovisiti u slučaju trgovanja dionicama IKB-a između Hempela s jedne strane te Kovačića, Perića i Opačića s druge.
Hempel im je prodao 15 posto kapitala IKB-a 25. ožujka, a dan kasnije su dionice već bile uknjižene u SDA-u na računu Perića i Opačića, ali ne i Kovačića. Tek će se vidjeti kako će se taj prijenos dionica odraziti na sljedeće dvije dokapitalizacije i podjelu dividende IKB-a. Naime, banka je najavila za 4. travnja glavnu skupštinu, kojoj mogu pristupiti oni dioničari koji prijave sudjelovanje najkasnije 10 dana prije njezinog održavanja, zaključno do 25. ožujka, i budu tog dana evidentirani u SDA-u.
Budući da Kovačić još nije evidentiran kao dioničar, a pitanje je jesu li Perić i Opačić to uspjeli postati istog dana kada su kupili dionice od Hempela, nije poznato tko će od njih dobiti 4. svibnja dividendu od 1,5 milijuna kuna i pravo na sudjelovanje u dvije dokapitalizacije banke. Toliko dividende bi inače pripalo Hempelu da dionice uopće nije prodao ili već ako jest, da su skinute s njegovog računa u SDA-u tek 26. ožujka. Jednako tako, da je Hempel bio dioničar IKB-a 25. ožujka, dobio bi besplatno 8.851 dionicu iz prve dokapitalizacije (jednako koliko ih je prodao Kovačiću, Periću i Opačiću) te bi mu bilo ponuđeno da kupi 4.619 redovnih dionica banke po nominalnoj cijeni od 1.100 kuna.

-->Tvornica boja i lakova Hempel u Umagu

-->T. KOCIJANČIĆ

--> -->Marijan Kovačić

-->M. MIJOŠEK

--> -->Sjedište Istarske kreditne banke u Umagu (rezati cvijeće)

-->D. SADIKAJ

--> 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"ČELNICI UMAŠKE TVRTKE ZA PROIZVODNJU PREMAZNIH PROIZVODA SAMI SEBI PRODALI DIONI" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.21 sekundi