Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: KONFERENCIJA ZA NOVINARE NEZAVISNIH VIJEĆNIKA

Lokalni izbori 2005

Bassanese: Bolje čisti u opoziciji, nego prodani na vlasti

Izvor: Glas istre

Pitamo se otkud IDS-u i SDP-u moral izjavljivati da će baš oni popraviti imidž grada, kada su ga upravo oni uništili u 15 godina vladanja. Smatramo da su to istrošeni političari koje zanimaju samo vlast i pozicija i ništa drugo. Oni nemaju snage, znanja ni morala za promjene, kaže Vili Bassanese

 

»Zbog povjerenja koje su nam dali birači, a ne želeći ih iznevjeriti, odlučili smo ne koalirati ni s kim. Zahvaljujući njima postigli smo najbolji rezultat od svih deset nezavisnih lista u deset istarskih gradova i time postali druga politička snaga u Umagu. Surađivat ćemo sa svima, neovisno kojoj stranci pripadaju, koji će predložiti projekte za opće dobro građana, ali se ne želimo vezati nikakvom koalicijom. Sudionici smo političkih zbivanja gdje na najmizerniji način svatko koalira sa svakim i gotovo uvijek je to iz osobnih razloga i koristi. Opravdanje za to kod svih je isto, tj. »za dobrobit građana«, ali nadamo se da će to građani zapamtiti. Politička situacija u Umagu je takva da nam je potpuno jasno zašto političare uspoređuju s najstarijim zanatom na svijetu«, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare čelnik Nezavisne liste Vili Bassanese, koju je održao s kolegom vijećnikom Maurom Jurmanom.
IDS i SDP u ovom su gradu na vlasti naizmjence već 15 godina. Na zadnjim su ih izborima birači kaznili zbog pogrešne i bahate politike pune samovolje i skandala, rekao je Bassanese. Naime, u prošlom su sazivu zajedno imali 14, a sada tek devet vijećnika, što je značajan pad.
- Nakon takvih rezultata svaki realni predsjednik stranke zabrinuo bi se i dao ostavku, ali to pravilo ne vrijedi i za preambiciozne čelnike umaškog IDS-a i SDP-a. No, to nije naš, već njihov problem, odnosno zadatak hrabrih i poštenih članova u IDS-u i SDP-u da to riješe. Naše je da branimo i borimo se da ti isti ljudi ne unište grad kao što su to učinili sa svojim strankama. Pitamo se otkud im moral izjavljivati, uz druge neistine, da će baš oni popraviti imidž grada, kada su ga upravo oni uništili u 15 godina vladanja. Smatramo da su to istrošeni političari koje zanimaju samo vlast i pozicija i ništa drugo. Oni nemaju snage, znanja ni morala za promjene. Upravo iz tih su pobuda išli penzionerima i ponudili im koaliciju. Nepobitno je da su umirovljenici obespravljeni, opljačkani i od svih prevareni, ali su nemoralnim koaliranjem s IDS-om i SDP-om izigrali volju građana i nanijeli nepravdu onima koji to najmanje zaslužuju, u ovom slučaju našoj Nezavisnoj listi, ustvrdio je Bassanese.
Smatraju da im je s obzirom na izborne rezultate od 22 posto, koliko je njihova lista osvojila, trebalo pripasti mjesto predsjednika Gradskog vijeća, što se nije dogodilo, jer je upravo glas HSU-ovca Atilija Gamboca presudio u korist SDP-ovca Marijana Učkara.
Jurman je rekao da Umag sada ima predsjednika Vijeća koji uopće nije ušao u to predstavničko tijelo, dakle nije direktno izabran od građana, već je vijećnikom postao kao zamjena nositelju liste Sergiu Bernichu, koji se, napomenuli su, »hrabro« povukao u Skupštinu Istarske županije.
- Još žalosnije je što ti isti IDS-ovci i SDP-ovci nisu prihvatili naš prijedlog o tajnom glasanju, jer su bili sigurni da ni neki njihovi članovi ne bi u tom slučaju glasali za njih. Građani moraju znati istinu da su upravo članovi IDS-a i SDP-a grubo smijenili Marina Kocijančića s mjesta predsjednika Mjesnog odbora Savudrija onog trenutka kad su saznali da se učlanio u HSU – stranku čiji je predsjednik Gamboc i koji ih sada održava na životu. Kocijančić je zadržao svoj karakter, poštenje i moral, te se nije priklonio onima koji beskrupulozno manipuliraju ljudima, već je glasao po svojoj savjesti. Nemamo ništa protiv Gamboca, koji je podržao Učkara, jer je to njegov osobni odabir, ali vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Žalosti nas činjenica što je glasao protiv nas koji smo otkrili aferu s Domom umirovljenika i koji smo se borili za veću socijalnu zaštitu penzionera i opće dobro. Kao moralni pobjednik lokalnih izbora naša Lista za Umag predstavlja sve kategorije Umažana, pa smo zbog toga svojevrsna savjest grada. Zato smo odabrali: bolje čisti u opoziciji, nego prodani na vlasti, zaključio je Bassanese. Odlučili su stoga, dodao je Jurman, da neće biti članovi nikakvih komisija i odbora.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Lokalni izbori 2005
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Lokalni izbori 2005:
Rezultati lokalnih izbora 2005 za grad Umag


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

Događaji vezani uz grad Umag

"KONFERENCIJA ZA NOVINARE NEZAVISNIH VIJEĆNIKA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.20 sekundi