Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: TANJA VRBAT PREDLOŽILA U SABORU DANILA LATINA

Informacije na državnom nivou
HDZ i HSS protiv Danila Latina Danilo Latin

Izvor: Glas istre

Predstavnici Ministarstva gospodarstva trebali bi učiti od komunističke Kine, rekao je Damir Kajin govoreći o novom Zakonu o slobodnim zonama

U nastavku saborske sjednice, koja je započela jučer i potrajat će do sredine srpnja, sudjelovali su saborski zastupnici izabrani u Istri. U ime Kluba zastupnika IDS-a govorio je Damir Kajin, dok je u ime SDP-a istupila zastupnica Tanja Vrbat. Kajin je govorio o prijedlogu Zakona o slobodnim zonama. »Što će biti od ovog zakonskog prijedloga,« zapitao se Kajin i naglasio da će govoriti drukčije od predlagača ili kluba HDZ-a.
Kajin je naglasio da u Hrvatskoj ima 13 slobodnih zona, u kojima je zaposleno 7.620 radnika. »Ukupna ulaganja u zone iznose milijardu i 953 milijuna kuna. Intenzitet iskoristivosti poreznih olakšica u zonama je nizak«, komentirao je Kajin i dodao da u slobodnim zonama posluje 350 tvrtki.
- Mi smo tvrdili da je postojeći zakon iz 2005. loš. Znači, njime smo izmislili »toplu vodu«, a sada 2008. tvrdimo da smo izmislili mlaku vodu, rekao je Kajin i napomenuo da bi predstavnici Ministarstva gospodarstva trebali »učiti od komunističke Kine«.


Zastupnik IDS-a rekao je da se ne slaže da se gospodarstvenicima koji su, pod određenim uvjetima, uložili u slobodne zone, sada mijenjanju uvjeti poslovanja. »Šale takvog tipa ne mogu biti ozbiljna državna politika«, poručio je Kajin.
- Da sam u pravu, svjedoče i prosvjedi Udruge hrvatskih slobodnih zona. Oni ne samo da ustraju na tome da su prevareni, nego se čak boje i tužbi stranih ulagača jer svi kažu da imaju potpisane ugovore s Vladom, objašnjava IDS-ovac.
Kajin je zaključio da se zakon mijenja jer EU traži podjelu po statističkim regijama, a ne po eksteritorijalnim zonama. »Nama u Istri čak i odgovara ovakav zakonski prijedlog, ali generalno gledano to ne odgovara onim sredinama u Hrvatskoj gdje se te zone nalaze«, objasnio je Damir Kajin.
Zastupnica SDP-a Tanja Vrbat sudjelovala je u raspravi na Odboru za izbor i imenovanja. Ona je predložila da se u Odbor za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, kao vanjski član, primi ribar Danilo Latin, kojeg je podržala Obrtnička komora. Latin je inače dopredsjednik Ceha ribara Bujštine.
- Svi se sjećamo mučne saborske rasprave oko suspenzije dijela ZERP-a kada je ministar Kalmeta u Saboru dugo govorio da će ova vlast posebnu pažnju davati ribarstvu i potrebama ribara, a sada ta ista vladajuća većina ne prihvaća kao vanjskog člana odbora jedinog kandidata iz Ceha ribara. Prisjetimo se i da ti isti predstavnici ribara nisu imali dozvolu ulaska u saborsku galeriju da bi pratili tijek rasprave oko ZERP-a. Ribari su uvijek »nezgodni«, svakoj Vladi i vlasti jer se uvijek žale, njihov život i uvjeti rada nisu laki, ali u Hrvatskom saboru morali bi moći iznositi svoje potrebe i stručna zapažanja barem kao vanjski članovi odbora, rekla je Vrbat.
Prijedlog da se izabere Latin nisu podržali HDZ i HSS.

D. GRAKALIĆ 
     Vezani članci
· Više o Informacije na državnom nivou
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Informacije na državnom nivou:
PRIJEDLOG ZAKONA O GOLFU OMOGUCUJE DA UZ MALU NAKNADU INVESTITORI IZVLA


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

Događaji vezani uz grad Umag

"TANJA VRBAT PREDLOŽILA U SABORU DANILA LATINA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.18 sekundi