Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: POTPISAN UGOVOR O NAGODBI IZMEĐU GRADA UMAGA I TVRTKI REZIDENCIJA SKIPER, INTER

Događaji vezani uz grad Umag

Dva potpisa za zaključenje tridesetak sporova

Izvor: Glas istre            

Ugovorom se napokon zaključuju dugotrajni pregovori i rješavaju sva sporna pitanja, dva sudska i 27 upravnih sporova koje su te tvrtke vodile s Gradom radi obeštećenja zbog neizgrađene komunalne infrastrukture usprkos uplaćenom doprinosu • Konačna je odluka ipak na gradskim vijećnicima jer će ugovor stupiti na snagu na dan objave izmjena i dopuna UPU-a Alberi - zapad koje oni trebaju izglasati

 
Ugovorom o nagodbi, koji su jučer potpisali gradonačelnik Vlado Kraljević, u ime Grada Umaga, te članica Uprave i direktorica Ljubica Marfan, u ime Rezidencije Skiper, Inter Consultinga, Kemcoa i Skiper hotela, napokon se zaključuju dugotrajni pregovori i rješavaju sva sporna pitanja, dva sudska i 27 upravnih sporova koje su te tvrtke vodile s Gradom radi obeštećenje zbog neizgrađene komunalne infrastrukture za razdoblje od 2000. godine usprkos uplaćenom komunalnom doprinosu. Konačna je odluka ipak na gradskim vijećnicima, budući da će ugovor stupiti na snagu na dan objave izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Alberi - zapad u umaškim službenim novinama, prije čega ih oni trebaju izglasati.


Izmjene UPU-a, koje je Poglavarstvo već usvojilo, odnose se na dvije trafostanice koje su iz estetskih i sigurnosnih razloga integrirane u podrum, iako je njihova izgradnja prvotnim planom bila predviđena na parcelama uz hotel koji je dio novog turističkog naselja s pet zvjezdica Kempinski Adriatic Resorta u Alberima. Grad se obavezao uputiti taj dokument vijeću na razmatranje i usvajanje u roku od 15 dana, ako ne bude »izvanrednih i nepredvidivih okolnosti«.
Dosad su donesene dvije nepravomoćne prvostupanjske presude u korist tvrtki na koje se Grad žalio, a ukupna potraživanja Rezidencije Skipera i ostalih, zajedno s kamatama, premašuju 30 milijuna kuna. Ugovorom će sve biti povučeno. Izgradnja zaobilaznica Crveni Vrh (za koju je procijenjeno ulaganje od 4,7 milijuna kuna), najkasnije do kraja ožujka 2009. te rekonstrukcija ceste od Crvenog Vrha do Albera i dijela koji se na nju nastavlja ispred Skiperovih objekata u Alberima, sve do kraja godine, ugovorne su obaveze Grada koji je za te prometnice u ovogodišnjem proračunu rezervirao devet milijuna kuna. Za posljednju dionicu 1,5 milijuna dolazi od ukupno 2,8 milijuna kuna preplaćenog komunalnog doprinosa, a ostatak će Grad Skiperu vratiti u novcu. Naime, ugovorom je utvrđeno da od 32,7 milijuna kuna razrezanog komunalnog doprinosa tvrtka Skiper treba uplatiti 16,3 milijuna (uplatila je 19 milijuna!), dok će ostatak biti pokriven prenošenjem u vlasništvo i na upravljanje Gradu infrastrukture koju je izgradio i koju treba do kraja godine izgraditi. Prilazni putovi do vila unutar turističkog naselja postat će »interne prometnice«.
Gradonačelnik je kazao da će Grad vjerojatno trebati osigurati i dodatna sredstva da bi adekvatno uredili okolne ceste te da su Skiper i ostali u zadnjih desetak godina u gradski budžet uplatili više od 50 milijuna kuna. K tome, Grad ulaže u infrastrukturu na tom području približno 32 milijuna kuna.
- Zasigurno ne bismo realizirali kanalizaciju, infrastrukturu za vodu i struju na području Crvenog Vrha, da u to nije uložio Skiper ostvarujući svoje projekte. Želim izraziti zadovoljstvo što konačno potpisujemo ugovor i vjerujem da će to biti početak novih odnosa i suradnje između Grada i najvećeg investitora na našem području u posljednjih dvadeset i više godina, rekao je Kraljević. Podsjetio je da je prije 15-ak godina, kad je tadašnja vlast »donijela stratešku odluku i podržala projekt investitora po kojem se na Crvenom Vrhu umjesto širenja vikend-naselja omogućuju turistički sadržaji s hotelima i vilama s pet i više zvjezdica«, stvorena negativna atmosfera oko tog projekta, s nepovjerenjem i kritikama.
- Htjeli mi priznati ili ne, to je utjecalo i na odnose između investitora i Grada. No, danas kad su rezultati vidljivi, kad je tu najveća turistička investicija u Hrvatskoj, hotel i golf igralište kojima će upravljati poznata svjetska kompanija Kempinski, gotovo je svima jasno da je to bio pravi put, kazao je gradonačelnik.
- Nama nije stalo do novca, već do partnerskog odnosa jer projekt kakav razvijamo bez suštinske potpore Grada i uređenja infrastrukture ne bi se mogao dogoditi. Ne mogu reći da je deklarativna potpora Grada i svih institucija, počevši od onih državnih, izostajala, međutim, smatram da potpisivanjem ovog dokumenta ona postaje suštinska i da postajemo partneri u ovom projektu. Zaista smo odlučni otvoriti hotel sa svim pratećim sadržajima i golf igralištem do 1. ožujka 2009., rekla je Marfan.
Potpisivanju je prisustvovao i predstavnik vlasnika tvrtki Miro Oblak, koji je najavio da će najvjerojatnije već iduće godine početi s izgradnjom još jednog hotela još više kategorije te golf i polo igrališta.

K. FLEGAR
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"POTPISAN UGOVOR O NAGODBI IZMEĐU GRADA UMAGA I TVRTKI REZIDENCIJA SKIPER, INTER " | Prijava/Registracija korisnika | 3 komentara | Pretraži raspravu
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se

Re: POTPISAN UGOVOR O NAGODBI IZMEĐU GRADA UMAGA I TVRTKI REZIDENCIJA SKIPER, INTER (Score: 1)
od rava - 15.08.2008
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
Nije mi jasno zasto drzavno odvjetnistvo nije ispitalo cijeli slucaj. Gradonacelnik je ostetio gradjane i grad Umag potpisivanjem stetnog ugovora i trebao bi kazneno odgovarati!Re: POTPISAN UGOVOR O NAGODBI IZMEĐU GRADA UMAGA I TVRTKI REZIDENCIJA SKIPER, INTER (Score: 1)
od tax - 15.08.2008
(Status korisnika | Pošalji privatnu poruku)
kojeg štetnog ugovora?


Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.23 sekundi