Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: ČLANOVI SKUPŠTINE NEZADOVOLJNI RADOM PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE OBRTNIČKE KOMORE

ISTARSKA ŽUPANIJA
Pokrenuta smjena Vilija Šaine Vili Šaina Izvor: Glas istre

U idućih mjesec dana Šaina može sam podnijeti ostavku, a u tom bi slučaju privremeno, do održavanja skupštine, vodstvo komorom preuzeo njen potpredsjednik Aldo Ukanović iz Poreča

Članovi Skupštine Obrtničke komore Istarske županije, njih 22 od ukupno 35, iz Labina, Buzeta, Poreča, Pule i Umaga, svojim su potpisima pokrenuli proceduru izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Viliju Šaini, jer su nezadovoljni njegovim radom.
U njihovom obrazloženju piše da je rukovođenje Obrtničkom komorom došlo do stupnja kada su nužne kadrovske promjene na njenom čelu, te stoga zahtijevaju u roku od 30 dana sazivanje izvanredne sjednice Skupštine u skladu s člankom 21. njenog statuta i člankom 15. poslovnika o radu Skupštine. Na dnevnom redu bit će razrješenje predsjednika i imenovanje novog za mandatno razdoblje do 2010.
Iz više izvora, koji su željeli ostati anonimni, saznali smo da je pokretanje ovog postupka prihvaćeno prekjučer u Puli na sjednici Upravnog odbora u sjedištu komore. U idućih mjesec dana Šaina može sam podnijeti ostavku, a u tom bi slučaju privremeno, do održavanja skupštine, vodstvo komorom preuzeo njen potpredsjednik Aldo Ukanović iz Poreča, koji jučer u telefonskom razgovoru nije želio ništa potvrditi, ni komentirati. Naime, Upravni odbor odlučio je zasad ne izlaziti u javnost s informacijama.


Međutim, glasine su se nakon zasjedanja Upravnog odbora odmah proširile. Neslužbeno smo od visokopozicioniranih članova komore saznali da su razlozi pokrenute smjene neregularnosti u poslovanju, među kojima je istaknuto protustatutarno povećanje predsjedničke mjesečne naknade s tri na pet tisuća kuna. Šaina je prije godinu i pol za to dobio odobrenje Upravnog odbora, ali ne i Skupštine koja je to morala potvrditi i dopustiti.
Šaina je rekao da nije znao što mu se na toj sjednici Upravnog odbora sprema, jer je nakon njenog otvaranja otišao zbog zdravstvenih tegoba. Na upit hoće li sam dati ostavku, odgovorio je da će još nekoliko dana razmišljati, ali siguran je u to da više ne želi biti na čelu komore, posebno ne nakon ovog što se dogodilo. No, sada još ne zna na koji će način odstupiti s te funkcije.
- Spočitnuli su mi neovlašteno isplaćivanje mjesečne naknade. Prije 12 godina izglasano je da to bude tri tisuće kuna, a lanjskog ožujka na Upravnom odboru predložio sam da se poveća na pet tisuća, što je jednoglasno prihvaćeno. Nisam znao da tu odluku treba potvrditi Skupština koja se nakon toga sastala dva puta. Članovi Upravnog odbora kontroliraju i usmjeravaju rad komore, pa ne znam zašto nisu upozorili Skupštinu na to. Ako je to sada problem, spreman sam odgovarati. No, ipak tvrdim da propusta u poslovanju komore nije bilo, izjavio je Šaina.
Po njemu je razlog pokretanja njegove smjene to što je ljetos najavio da zbog zdravstvenog stanja i pojačanog poslovnog angažmana misli napustiti rad u komori.
- O tome sam razgovarao s nekim članovima Upravnog odbora, pritom im rekavši da bih prije odlaska na Skupštini htio riješiti neke probleme koji se dugo vuku, jer komora konačno mora dobiti svoju ulogu, tj. da bude u funkciji svih istarskih obrtnika. Najprije je na mom popisu bilo rješavanje situacije u Labinu, a potom i poteškoća s porečkim Obrtničkim domom. Valja srediti vlasničke odnose oko tog objekta, za koji tamošnji obrtnici moraju izdvajati sto kuna mjesečno za vraćanja kredita, objasnio je on.
Upitan ima li s time veze i politika, kazao je da ovaj put nema. Svi, naime, znaju da on podržava politiku premijera Ive Sanadera, od čega nikad neće odstupiti. Dodao je da je u zadnje vrijeme podržavao IDS, jer je bivši umaški gradonačelnik Vlado Kraljević, kojem je poklonio svoje povjerenje, obećao gradsku parcelu u naselju Komunela za izgradnju obrtničkog doma.
- Sve ovo što se događa vješto koristi predsjednik pulskog Udruženja obrtnika Vitomir Pap, koji je bio dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore u mandatu Stjepana Šafrana. Naime, bio sam jedan od predvodnika ekipe koja ih je skinula. Prije dvije godine izabran sam za predsjednika Obrtničke komore s 18 glasova naspram 17, koje je dobio moj protukandidat Duško Černjul. Moglo se stoga očekivati da će me pokušati smijeniti, ali ne na taj način, jer smatram da sam sa svojim timom napravio dosta za istarske obrtnike, zaključio je uskoro bivši čelnik komore.
Papa nismo jučer uspjeli dobiti na mobitel. Više o ovoj priči Šaina će iznijeti, kako je najavio, idući tjedan u Puli na konferenciji za novinare na koju će pozvati sve medije.

Tanja KOCIJANČIĆ


Šaina je ljetos izbačen iz HDZ-a
Proteklog srpnja umaška podružnica HDZ-a isključila je Šainu iz članstva s obrazloženjem da je svojim istupima u medijima nanio štetu političkim interesima i ugledu stranke. Zamjerili su mu i to što je bez znanja i suglasnosti HDZ-a osnovao svoju nezavisnu listu čiji je nositelj i gradski vijećnik. Šaina je član HDZ-a bio od 1990.

Mjesec dana kasnije umaški ribari na čelu s Danijelom Kolecom osnovali su regionalnu udrugu profesionalnih ribara Mare Croati*****, koji su među razlozima njenog pokretanja naveli nedemokratičnu strahovladu u Obrtničkoj komori, odnosno miješanje njenih čelnika u izbore i odluke u Cehu ribara.
 
     Vezani članci
· Više o ISTARSKA ŽUPANIJA
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o ISTARSKA ŽUPANIJA:
DUŽNOSNICI DOSTAVILI IMOVINSKE KARTICE POVJERENSTVU ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTE


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

Događaji vezani uz grad Umag

"ČLANOVI SKUPŠTINE NEZADOVOLJNI RADOM PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE OBRTNIČKE KOMORE" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.21 sekundi