Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Poglavarstvo: PRVA PRESICA NOVOG RUKOVODSTVA GRADA UMAGA

Događaji vezani uz grad Umag

Vrtić će se otvoriti u vojarni

Izvor: Glas istre        

Problem vrtića bio je prioritet zbog gotovo stotinu mališana za koje ove jeseni nije bilo mjesta u predškolskim ustanovama • Do kraja godine Dom umirovljenika bit će pod krovom, a na upit kad će prvi korisnici ući u njega odgovoreno je - možda krajem 2009.

 
»U zgradi bivše komande u nekadašnjoj vojarni u umaškom naselju Komunela, koja ima oko 700 četvornih metara bruto površine, smjestit će se na dva kata jasličke i vrtićke skupine s ostalim pratećim sadržajima. Napravljen je arhitektonski snimak postojećeg stanja, a predstoji izrada tehničke dokumentacije s troškovnikom, koja treba biti gotova za 30 dana, nakon čega će se raspisati javna nabava. Usporedno se traže potrebna odobrenja za početak rekonstrukcije te zgrade«, iznijela je na jučerašnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnica Mirjana Vrbat Skopac. Presici su prisustvovali i gradonačelnik Marinko Blažević te njegov drugi zamjenik Mauro Jurman.


To je prva presica otkad su prije mjesec i pol dana preuzeli vođenje Gradom do lokalnih izbora, a problem vrtića bio je prioritet zbog gotovo stotinu mališana za koje ove jeseni nije bilo mjesta u predškolskim ustanovama.
Prvi prijedlog bio je osposobiti jedan Istraturistov objekt na Punti, od čega se odustalo, jer je zaključeno da bi to bio bačen novac i da je bolje ulagati u gradski prostor. Rebalansom proračuna osigurano je četiri milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, što će se prebaciti u 2009., jer će tada radovi početi. Komplikacije je stvorilo i to što vojni objekti nisu bili ucrtani u katastar, jer nisu onomad ni smjeli biti, pa je sad u tijeku postupak upisivanja u zemljišne knjige svakog pojedinog objekta u vojarni, koja je neosporno u gradskom vlasništvu već nekoliko godina.
Druga kapitalna investicija koja je jako zanimala novinare bila je gradnja javne plaže u povijesnoj jezgri, o kojoj se dosta pisalo jer more nakon svakog nevremena ondje nasuti šljunak izbaci na obalu, što je izazvalo val nezadovoljstava. Blažević je rekao da će se plaža izgraditi do kraja u postojećem obuhvatu. Naveli su da je problem u tome što se paralelno trebala odvijati i gradnja dvaju valobrana, koji nažalost u prostornoplanskoj dokumentaciji nisu predviđeni.
- Lani sam prvi put vidio projekt plaže i pitao sam, tada kao vijećnik, ima li svu potrebnu dokumentaciju. Rečeno je da jest, premda se znalo da valobrani u plan nisu ucrtani. Komentirano je i to da nema smisla tamo graditi plažu, jer će neverini uvijek izbacivati šljunak. U dvije faze za plažu je potrošeno pet milijuna kuna. Išlo se u to samo da bi se dokazalo da se u Gradu nešto radi, a sad treba spašavati situaciju, što će također koštati. Dao sam hitan nalog projektantu, nadzornom inženjeru i izvođaču radova da pronađu rješenje, jer će u protivnom uslijediti sankcije, najavio je vicesindaco Jurman.
Dodao je da su od ulaska u gradsku upravu naišli na velike probleme, ponajprije zbog slabog punjenja proračuna i loše realizacije prodaje gradske imovine, za što su sad raspisana dva natječaja. Pokrenut će se rekonstrukcija Ulice Edoarda Pascalija, a paralelno s obnovom zgrade za vrtić riješit će se Jadranska ulica, u kojoj će se zbog djece postaviti barijere i postaviti rasvjeta.
Do kraja godine Dom umirovljenika bit će pod krovom, a na upit kad će prvi korisnici ući u njega odgovoreno je - možda krajem 2009. Jurman je iznio da će dogodine trebati puno više novca, jer treba izgraditi i kompletnu infrastrukturu u toj zoni, za što je u planu deset milijuna kuna, te platiti opremanje doma.
Istaknuli su da će do kraja godine biti još jedan rebalans proračuna sa smanjenjem, jer su jučer na prihodovnoj strani imali 104,5 milijuna kuna, a do 31. prosinca neće inkasirati više od 150 milijuna. Prvi su put budžet od 198 milijuna smanjili za dvadesetak milijuna kuna. U tijeku je izrada, odnosno izmjene raznih dokumenata – Prostornog plana grada, plana industrijske zone Ungarija, koju treba proširiti za 35 hektara, jer je za gradnju Podravkine tvornice bilo osigurano hektar i pol, a trebat će od tri do pet hektara. Zatim, radi se UPU Bašanija, Alberi-turizam i izmjena DPU-a Zambratija. Ponovit će se javna rasprava za PUP povijesne jezgre Umaga, koji predviđa dva valobrana uz spornu plažu, jer treba ugraditi mnogobrojne primjedbe građana. Kod pošte i Mlinotesta definitivno se neće graditi kružni tokovi, već će se modernizirati semafori, za što su predviđena sredstva.

T. KOCIJANČIĆ

-->Nova garnitura - Mauro Jurman, Marinko Blažević i Mirjana Vrbat Skopac

-->T. KOCIJANČIĆ

-->OKVIR

-->

Od prosinca bez naplate parkiranja

Grad je odlučio da se parking u centru grada neće naplaćivati od 1. prosinca do 31. ožujka iduće godine. U izradi je projekt prometa u mirovanju, najavio je Mauro Jurman, jer su se svake godine donosila rješenja koja se ne bi realizirala do kraja.
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"PRVA PRESICA NOVOG RUKOVODSTVA GRADA UMAGA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.21 sekundi