Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Gradsko vijeće: GRADSKI VIJEĆNICI O PRODAJI GRAĐEVINSKIH PARCELA

Događaji vezani uz grad Umag

Prodajom nekretnina do novca za dom

Izvor: Glas istre        

Grad Umag kani prodajom nekretnina prihodovati oko 17,5 milijuna kuna, temeljem početnih cijena i pod uvjetom da se kupoprodaje realiziraju, kojima će se financirati gradnja Doma umirovljenika. Iznijeto je to u utorak na sjednici Gradskog vijeća, koje je svojim pozitivnim mišljenjem odobrilo poglavarstvu raspisivanje javnog natječaja.
Radi se o 16 građevinskih parcela na području Murina, Frančeskije, Grupije, Korenika, Materade, Zakinja, Kmeta, Soša, Umaga i Lovrečice, za što se cijene po četvornom metru kreću od 80 do 350 eura, ovisno o atraktivnosti njihove pozicije.
Predstavljen je idejni projekt plinofikacije Umaga, za što je ukupna investicija procijenjena na oko 46 milijuna eura. Bit će to dio budućeg magistralnog visokotlačnog plinovoda Vodnjan - Umag. Kako je iznijeto na sjednici, ukupna predviđena količina prirodnog plina za Umag procijenjena je na 22.850 kubika na sat.Dana je suglasnost za prodaju dijela nekretnine u katastarskoj općini Lovrečica, točnije u naselju Koreniki, površine 263 četvorna metra tvrtki ATC, za što će proračun inkasirati oko 134 tisuće kuna. U naravi se radi o prometnoj površini, odnosno svojevrsnom kružnom toku, potrebnoj za formiranje planom definiranih građevinskih parcela u skladu s ishođenom lokacijskom dozvolom koja predviđa gradnju vinskog podruma s punionicom, degustacijskom salom, prodavaonicom i arhivom vina s pratećim uslužnim i uredskim prostorom. Odobrenje su vijećnici dali i na dozvolu upisa Republike Hrvatske na dvije parcele od 340 i 280 kvadrata u Crvenom Vrhu, koje su u zemljišnim knjigama upisane kao općenarodna imovina pod upravom N. O. Bašanija. Te će nekretnine biti obuhvaćene trasom koja će predstavljati novu prometnicu, odnosno zaobilaznicu tog naselja.
Direktor komunalnog poduzeća 6. maj Ivica Martinis podnio je izvješće o radu za prošlu godinu, pri čemu je bilo pitanja poput: kome je i zašto otpisano 840 tisuća kuna potraživanja, zašto se ne postupa po nalazu Državne revizije koja nalaže da se izgrađena infrastruktura u kapital društva unese kao vlasnički dio, u ovom slučaju Umaga koji ulaže najviše novca, zašto Umag ne dobiva donacije za investicije poput Oprtlja i Brtonigle, koje su Hrvatske vode sufinancirale, ili Novigrada. Na njih je tek djelomično odgovorio. Bilo je pritužbi na račun odvoza smeća jer Umag plaća milijun i pol kuna više od drugih. Zaključeno je da Umag na svojoj grbači mora nositi i plaćati tuđe troškove.
Imenovani su članovi stožera zaštite i spašavanja, čija će načelnica biti dogradonačelnica Mirjana Vrbat Skopac, a njena zamjenica Ines Krajčak, inače stručna savjetnica službe zaštite i spašavanja pri Vatrogasnoj zajednici Istarske županije. Krajčak će biti i čelnica zapovjedništva civilne zaštite grada Umaga, dok je za načelnika tog tijela, zajedno s još pet članova, izabran pročelnik društvenih djelatnosti Dimitrij Sušanj. Vijećnici su osnovali odbor za financije i proračun na čijem će čelu biti član poglavarstva Fabio Laganis, a članovi Adriano Jurišević, Eva Vrtovec i Jasna Majdak.

T. KOCIJANČIĆ
 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"GRADSKI VIJEĆNICI O PRODAJI GRAĐEVINSKIH PARCELA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi