Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: GRADSKI HNS O PROBLEMIMA ŠKOLSKOG PRIJEVOZA

Događaji vezani uz grad Umag
Autobusi Istra-prometa ne drže se reda Autobusni kolodvor - Istra-promet generator nezadovoljstva

Izvor: Glas istre 

Grad bi morao kontrolirati Istra-promet i konačno poduzeti nešto jer među roditeljima vlada veliko nezadovoljstvo, napomenuo je čelnik HNS-a Veljko Ivančić »Prije tjedan dana ponovno se dogodilo da autobus koji vozi školarce u Buje nije došao. Vrli umaški prijevoznik Istra-promet i dalje vuče za nos učenike, roditelje, bujske škole i na koncu Grad Umag jer su đaci opet, promrzli i na kiši, uzalud čekali autobus. Ispaštali su roditelji koji su napustili radna mjesta da bi ih odvezli u školu, premda mjesečne karte plaćaju redovito. Psi laju, a Istra-promet prolazi - sa zakašnjenjem, naravno«, rekao je jučer novinarima predsjednik umaške podružnice HNS-a Veljko Ivančić.


Nastavnici u Bujama navikli su već da učenici ulaze u razrede debelo nakon školskog zvona, nastavio je, napomenuvši da su zbog toga već reagirali putem mjesnog odbora, pisali su žalbe Istra-prometu, gradonačelniku i resornom pročelniku, koji su se prozvali nemoćnima jer ta tvrtka, usprkos pružanju loše usluge, dobiva koncesiju na županijskoj razini. Događalo se već da autobus stigne 15 minuta prije satnice definirane u voznom redu, a jednom je čak ostao bez nafte već na prvoj stanici, u Đubi, gdje je i ostao, podsjetio je Ivančić na muke roditelja, među koje spada i on.
Pohvalio je Grad koji sufinancira mjesečne karte, ali ga čudi njegova daljnja nebriga glede kvalitete pruženih usluga.
- Istra-promet je u idealnoj situaciji jer su mu kapaciteti unaprijed sto posto zakupljeni i plaćeni, iako pravo na sjedeća mjesta imaju samo najbrži i najspretniji učenici. Za njih je sasvim normalno voziti putnike zastarjelim autobusima koji znaju ostati na cesti jer je, primjerice, otpao kotač. Prošli mjesec karta je koštala 335 kuna za 22 dana nastave, što je dnevni prosjek od 15,22 kune. Usprkos značajnom padu cijena nafte, za prosinac smo morali platiti 290 kuna za 16 dana, što je 18,12 kuna po danu ili poskupljenje od čak 19 posto. Grad bi morao kontrolirati to poduzeće i konačno poduzeti nešto jer među roditeljima vlada veliko nezadovoljstvo, napomenuo je čelnik HNS-a.
- Umag broji 14 tisuća stanovnika i jedini je hrvatski grad te veličine bez srednje škole. Prije šest godina donijet je prostorni plan koji je predvidio gradnju škole, ali ne i lokaciju, što je trebalo napraviti u postupku izmjena i dopuna. Procedura utvrđivanja katastarske čestice, zatvaranja financijske konstrukcije i projektiranja dugotrajna je, ali još ništa od toga nije pokrenuto. Koliko će još generacija učenika morati prevaljivati put do drugih gradova prije nego Umag dobije školu? Troškovi prijevoza veliki su financijski teret za roditelje, rekao je istom prigodom Jakov Brajković, potpredsjednik umaških narodnjaka.

T. KOCIJANČIĆ

ISTRA-PROMETA SANDRO MARKEŽIĆ: Nije točno da autobusi kasne često
Direktor umaškog autoprijevoznika Istra-promet Sandro Markežić opovrgnuo je riječi HNS-ovaca, tvrdeći da ove godine imaju najmanje primjedbi dosad jer su dosta toga sredili. Rekao je da nije točno da se prošlog tjedna autobus nije pojavio, već je zbog kvara krenuo iz Umaga 20-ak minuta kasnije. Njegov broj mobitela, istaknuo je, imaju mnogi roditelji i mogu ga nazvati, što je jedan taj dan i učinio. Nije točno ni da kasne često, jer se to tijekom ove školske godine dogodilo najviše dvaput, što nije strašno. Budući da ima više od 350 srednjoškolaca koji putuju u Buje i šest linijskih autobusa, Markežić je naveo da se zbog kiše, prometne nesreće ili kvara može dogoditi kašnjenje u mjesečno 240 vožnji, koliko ih prosječno ima u oba smjera.
Što se cijena mjesečnih karata tiče, odgovorio je da će još provjeriti navod čelnika HNS-a, dodavši da sigurno nije bilo poskupljenja. Cijenu mjesečne karte baziraju na broju radnih dana u kojima se odvijala nastava - u rujnu ih je, primjerice, bilo 22, listopadu 23, a u studenom 20. U rujnu i listopadu počastili su učenike s pet besplatnih dana.
U redu je da se roditelji bune, razumljivo je da za svoju djecu žele samo najbolje, pa ih stoga pozivam da me nazovu ako smatraju da nešto ne valja. Primjedba o zastarjelim autobusima ne stoji jer najstariji koji koristimo za prijevoz školaraca proizveden je 1994. U njima ima dovoljno mjesta za sjedenje. Bez kotača nijedan autobus nikad nije ostao - to je smiješno. Prošlog sam tjedna bio u Bujama na razgovoru s ravnateljima škola i temu prijevoza uopće nismo dotaknuli, što je znakovito, zaključio je Markežić 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"GRADSKI HNS O PROBLEMIMA ŠKOLSKOG PRIJEVOZA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi