Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: SDP SVIM SREDSTVIMA PROTIV ZAKONA O GOLFU

ISTARSKA ŽUPANIJA
Stazić: HDZ je morao zadovoljiti apetite svojih sponzora

Saborski zastupnici SDP-a najavljuju podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o golf igralištima Izvor: Glas istre

Građani bi za deset godina mogli tražiti da se uhite investitori koji su se obogatili na ovom Zakonu o golf igralištima, kao što traže uhićenje tajkuna iz 90-ih, no problem je što nijedan sud to neće moći procesuirati jer će njihovo bogaćenje biti legalno, temeljeno na zakonu, rekao je saborski zastupnik Nenad Stazić Podnijet ćemo zahtjev za ocjenom ustavnosti Zakona o golf igralištima čim on bude objavljen u Narodnim novinama, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Puli saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić. Više je puta ponovio da je riječ o korupcijskom zakonu kojim je HDZ morao zadovoljiti apetite svojih sponzora. Istaknuo je da je donošenje takvih zakona najgori oblik korupcije, jer se njima legalizira pljačka.
- Građani bi za deset godina mogli tražiti da se uhite investitori koji su se obogatili na ovom Zakonu o golf igralištima, kao što traže uhićenje tajkuna iz 90-ih, no problem je što nijedan sud to neće moći procesuirati jer će njihovo bogaćenje biti legalno, temeljeno na zakonu, rekao je Stazić.


Rekao je da državi uopće nije stalo do golfa, što je vidljivo i po sredstvima koja izdvaja za njegovu promociju. Iznio je pritom podatak da je u ovoj godini Ministarstvo turizma u tu svrhu imalo na raspolaganju 1,4 milijuna kuna, dok će u idućoj godini za golf biti izdvojeno svega 100 tisuća.

U novom je zakonu, po Stazićevom mišljenju, najspornije izvlaštenje zemljišta.
- Izvlaštenje mora postojati zbog gradnje autocesta i drugih objekata koji su zaista od državnog interesa, ali nedopustivo je da se zemlja oduzima zbog gradnje apartmana. Zakon predviđa prodaju državnog zemljišta bez javnog natječaja, a sve zato da bi Sanader mogao prodati zemljište kome želi. Ovdje se radi o korupciji i javnost se mora dignuti na noge, rekao je Stazić, dodavši da će SDP, osim pravne, nastaviti i političku borbu ne bi li srušio taj zakon.
Tanja Vrbat, saborska zastupnica SDP-a iz Istre, nazvala je zakon pljačkaškim i naglasila da su ga sukreirali odvjetnički uredi koji zastupaju investitore. Upitala se zašto u prostornim planovima nije predviđena gradnja golf terena u unutrašnjosti Istre ili na područjima od posebne državne skrbi, već se njihova izgradnja planira na atraktivnim lokacijama uz more.
Na novinarsko pitanje nije li i SDP kao koalicijski partner IDS-a suodgovoran što se u Prostornom planu Istarske županije našlo mjesta za čak 22 golf terena, Vrbat je rekla da se SDP ne protivi gradnji takvih terena, nego je, po njoj, sporna mogućnost velike izgradnje apartmana na njima. Stazić je, pak, ustvrdio da je i IDS napustio Sabor kad se glasalo o Zakonu o golf igralištima.
Tajnik istarskog SDP-a Vedran Grubišić napomenuo je da je Istarska županija primila više od 40 zahtjeva jedinica lokalne samouprave za gradnjom golf terena na njihovom području. Istaknuo je da jedan teren dnevno potroši vode kao osam tisuća stanovnika te da stoga treba vrlo pomno planirati gdje će se oni graditi. Usto, smatra da su 22 terena za Istru ipak previše.
B. ŽIŽOVIĆ


Saborski zastupnici SDP-a najavljuju podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o golf igralištima

Nema ozbiljne borbe protiv korupcije

Predsjednik Nacionalnog antikorupcijskog vijeća i saborski zastupnik SDP-a dr. Željko Jovanović najavio je da će SDP zahtijevati ocjenu ustavnosti i Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Naime, rekao je, taj zakon zadire u slobodno raspolaganje poljoprivrednim zemljištem. Upozorio je i da se sadašnja Vlada zapravo ne želi ozbiljnije boriti s korupcijom, što je, po njemu, vidljivo i po tome što zakonski propisi mnoge štite bankarskom tajnom, čime se onemogućuje praćenje tragova novca i ispitivanje porijekla sumnjivo stečene imovine.
 
     Vezani članci
· Više o ISTARSKA ŽUPANIJA
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o ISTARSKA ŽUPANIJA:
DUŽNOSNICI DOSTAVILI IMOVINSKE KARTICE POVJERENSTVU ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTE


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 3
glasova: 1


Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

ISTARSKA ŽUPANIJA

"SDP SVIM SREDSTVIMA PROTIV ZAKONA O GOLFU" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.19 sekundi