Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Gradsko vijeće: UMAŠKA VIJECNICKA PITANJA

Događaji vezani uz grad Umag
Sadašnja lučica Alberi Da li Umag nakon Kraljevića dobio »Carevića«?

Izvor: Glas istre

Spomenuvši izjavu gradonačelnika da će Rezidencija Skiper osigurati deset vezova u lučici Alberi za potrebe lokalnog stanovništva, nezavisni Danilo Latin pitao je na temelju kojih dokumenata Skiper upravlja tim dijelom pomorskog dobra, retorički upitavši jesu li nakon Kraljevića dobili »Carevića« koji pogoduje pojedinim investitorima. Gradonačelnik Marinko Blažević je pojasnio da je u svim planovima i diskusijama poglavarstva i vijeća uvijek bilo riječi o tome da se Skiper obavezao, ako dobije koncesiju za lučicu, ostaviti određen broj vezova za lokalno stanovništvo
Mislim da je krajnje vrijeme za obnovu ceste između Volparije i benzinske stanice. Još malo pa ćemo morati stavljati tavolone da bismo onuda prošli!«, kazao je na posljednjem aktualnom satu vijećnik Marino Kocijančić (HSU). Dogradonačelnik Mauro Jurman je na to rekao da se Grad dogovorio sa ŽUC-om da će sufinancirati rekonstrukciju.


»Istovremeno će u trup ceste biti položena fekalna kanalizacija pa smo čekali nadležno komunalno poduzeće 6. maj koje je sad provelo javnu nabavu«, kazao je i dodao da bi radovi trebali početi između 10. i 15. veljače.
Prije dvije godine Grad i Zajednica Talijana potpisali su pismo namjere za definiranje izgradnje sjedišta ZT-a, podsjetio je Daniele Fattor (IDS), kojega je zanimalo do kuda su stigli. »Isto sam pitanje postavio lani, kad mi je rečeno da je pokrenuta procedura za izradu prostornoplanske dokumentacije za to područje u sklopu čega će biti određena i lokacija«, rekao je i dodao da su konkretni »papirnati temelji« bitni i da bi mogli Talijanskoj uniji i vladi Italije uputiti zahtjev za financijsku podršku. Fattor je skrenuo pažnju i na opasnost koju predstavljaju brojne rupe i jame u šumama na Bujštini, koje nisu označene na kartama, a kamoli ograđene. Uskoro počinje sezona šparuga, ali se radi i o sigurnosti gasitelja u slučaju požara, pojasnio je, upozorivši da je jedan vatrogasac u jednoj od njih izgubio život prije nekoliko godina.
- Jame se nalaze na području Hrvatskih šuma i u dogovoru s njima i u suradnji s vatrogascima možemo ih popisati, a zatim osigurati sredstva u proračunu te ih ograditi ili primjereno obilježiti, odgovorio je gradonačelnik Marinko Blažević. Vezano za sjedište ZT-a dogradonačelnica Mirjana Vrbat Skopac rekla je da se »iskristaliziralo rješenje za samostalnu zgradu na zasebnoj parceli u vlasništvu Grada«, na području kompleksnog detaljnog plana Bašanija koji je u izradi. »Razradu lokacije sigurno možemo riješiti u prvoj polovici godine, ali je u ovom trenutku teško reći kad će plan biti donesen«, kazala je.
Nezadovoljstvo odgovorima dobivenim u pisanom obliku izrazio je Blaž Vidović (HDZ). Zanimao ga je status betonare kraj Doma za starije, koji je u izgradnji, a iz tvrtke Umag gradnja putem gradskog poduzeća Komunela stiglo je objašnjenje da je montirana 2006. kao pokretni objekt za potrebe izgradnje stambene građevine u naselju Komunela Potok, što je po tadašnjem zakonu bilo moguće, te da trenutno služi za izgradnju doma. »To nije ni blizu onog što građani žele znati. Igrom slučaja sam doznao da je Umag gradnja dobila rješenje za rušenje betonare koja je manjim dijelom služila za spomenutu izgradnju, a većim za tržište«, komentirao je. Ista tvrtka mu je proslijedila informaciju da je prema ugovoru rok dovršetka gradnje doma bio 31. ožujka, no »zbog niza subjektivnih i objektivnih okolnosti« pomjeren je i dovršetak se predviđa za 30. lipnja. »Prošli mi je put odgovoreno da radovi kasne približno mjesec dana, dok se sad već spominju tri mjeseca«, kritizirao je Vidović, kojemu su obećani detaljniji pisani odgovori.
Milan Milinković (Nezavisna lista Mali poduzetnik) prijavio je uzurpiranje i uništavanje gradske imovine o čemu su ga izvijestili građani. Rekao je da u slijepoj ulici u naselju Šćavonija investitor koji gradi stambenu zgradu teškim strojevima nastavlja »mljeti« asfalt, o čemu je izvijestio već prije dvije godine, te da je počeo čistiti teren uz svoju parcelu na kojem se priprema podignuti zidove. Njegova je prijava proslijeđena komunalnim redarima.
Danilo Latin (Nezavisna lista Za Umag/Per Umago) kazao je da nije zadovoljan rezultatima odluka koje su vijećnici lani donijeli da bi poboljšali efikasnost gradske uprave. Spomenuo je da se još uvijek nije sastalo povjerenstvo za izradu godišnjeg plana upravljanja pomorskim dobrom čiji je član, upozorio da je istekla koncesija za gat ispred hotela Kristal te neprihvatljivim ocijenio to što mu je na zahtjev da mu dostave dokumentaciju o prvoj fazi sanacije luke u Savudriji ogovoreno da se ona ne nalazi u pismohrani gradske uprave. Osudio je i izjavu gradonačelnika objavljenu u Glasu Istre o tome da će Rezidencija Skiper osigurati deset vezova u lučici Alberi za potrebe lokalnog stanovništva.
- Na temelju kojih dokumenata Skiper upravlja tim dijelom pomorskog dobra?, naglasio je, retorički upitavši jesu li nakon Kraljevića dobili »Carevića« koji pogoduje pojedinim investitorima. Vijećnika je zanimalo i što će i kada nadležni poduzeti po pitanju nesnošljive situacije u Materadi gdje se fekalije slijevaju s odlagališta gnojiva na javnu površinu, odnosno put za groblje, te kad će biti raspisan natječaj za koncesije za javne plaže. Jurman je rekao da će posljednja dva pitanja proslijediti nadležnom 6. maju. Vezano za upravljanje pomorskim dobrom kazao je da su pripremljenu mapu nedavno poslali nadležnima u Pulu i proslijedit će je povjerenstvu čim dobiju potvrdu da je sve u redu. Ukazao je i na poznate promjene u gradskoj vlasti zbog čega je taj posao kasnije počeo. Gradonačelnik je pojasnio da je u svim planovima i diskusijama poglavarstva i vijeća uvijek bilo riječi o tome da se Skiper obavezao, ako dobije koncesiju za lučicu koja je pomorsko dobro, ostaviti određen broj vezova za lokalno stanovništvo.

K. FLEGAR 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"UMAŠKA VIJECNICKA PITANJA" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.20 sekundi