Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: SDP, HSU I NEZAVISNA LISTA »ZA UMAG/PER UMAGO« O PROBLEMIMA DOMA UMI

SDP - UMAG
Nema kolektivne krivnje za propuste zajednička presica - slika: www.barkun.hr

Izvor: Glas istre

Na upit zašto misle da krivicu ne snose svi zajedno, budući da s IDS-om od listopada sudjeluju u poglavarstvu odnosno u tehničkoj vlasti, Vili Bassanese je odgovorio da su propusti napravljeni prije nego su oni došli na vlast

Brojni problemi vezani uz realizaciju projekta umaškog doma umirovljenika ponovno su bili tema jučerašnje konferencije za novinare SDP-a, HSU-a i Nezavisne liste »Za Umag/Per Umago«. Na njoj su njihovi čelnici - Marijan Učkar, Atilio Gamboc, Marino Kocijančić i Vili Bassanese - istaknuli da, premda im je to IDS imputirao, ne snose krivicu za izgubljenih milijun kuna, koliko je trebala iznositi ušteda na račun PDV-a.
>- U Umagu je situacija previše bolesna da bi se nešto moglo riješiti bez radikalnih promjena. Gradonačelnik Marinko Blažević malo je pobrkao istinu o ovom domu, s obzirom da već osam godina sjedi u poglavarstvu i uvijek je zadužen za društvene djelatnosti. Propusti su napravljeni od samog početka, ali Blažević ništa konkretno nije predložio ni poduzeo da se problem riješi. Upozorili smo na vrijeme IDS-ovce da je cijeli projekt na klimavim nogama i da bi moglo biti negativnih posljedica te predložili promjenu modela izgradnje i ljudi koji vode projekt.


Učkar iz SDP-a istaknuo je da je dom od početka imao nesretnu sudbinu, jer su ih najprije na vijeću djelatnici gradske uprave prevarili da će se graditi na gradskom zemljištu, da bi se kasnije ispostavilo da se radi o privatnoj parceli. Zatim se dogovarala zamjena zemljišta s pokojnim vlasnikom tvrtke Umag gradnja Sulejmanom Nadarevićem, ali tako da je privatnik trebao dobiti građevinske parcele za gradnju stanova, a Grad parkove i ceste. Tada su se pobunili i projekt je ipak izmijenjen. Na natječaju je posao povjeren Umag gradnji, koja, po Učkaru, nije imala sve potrebne uvjete za gradnju takvog objekta. Ugovor s tom firmom nije bio dobro sročen i sad se osjećaju posljedice.
- Jasno je da državi treba platiti PDV, ali je suludo preplatiti nešto što se ne mora. Povratka nema, šteta je učinjena i sankcija bi trebalo biti, jer milijun kuna je puno, rekao je on.
Gamboc je dodao da prijašnje poglavarstvo nije znalo zaštititi proračunski novac, a sada se IDS izvlači na kolektivnu krivnju.
- Skupština Komunele donijela je odluku o raskidu ugovora s Umag gradnjom, jer radovi kasne više od mjesec dana. Nije izgledno da će ta firma tako brzo riješiti svoje interne probleme. U tijeku je inventura na gradilištu, a uskoro bi trebao uslijediti natječaj za izbor novog izvođača radova. Grad ima novca za nastavak projekta, koji mora ići dalje, optimističan je HSU-ovac Gamboc. Svi su se zajedno složili da bi prije promjene izvođača Umag gradnja trebala objekt staviti barem pod krov.
Na upit zašto misle da krivicu ne snose svi zajedno, budući da s IDS-om od listopada sudjeluju u poglavarstvu odnosno u tehničkoj vlasti, Bassanese je odgovorio da su propusti napravljeni prije nego su oni došli na vlast. Tek su tada dobili svu dokumentaciju vezanu za dom umirovljenika i otkrili sve nepravilnosti. Očito je po njemu da su projekt u ruke dobili pojedinci koji mu nisu dorasli.

T. KOCIJANČIĆ 
     Vezani članci
· Više o SDP - UMAG
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o SDP - UMAG:
Vesna Žmak kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


Vezana tema

Događaji vezani uz grad Umag

"SDP, HSU I NEZAVISNA LISTA »ZA UMAG/PER UMAGO« O PROBLEMIMA DOMA UMI" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.18 sekundi