Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 30.05.
· Informacija
Ponedjeljak, 12.03.
· Prijem novih članova
Srijeda, 05.10.
· Tematsko izvještajna konvencija Umaškog SDP-a
Utorak, 03.05.
· Obilježavanje praznika rada
Četvrtak, 25.11.
· Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.
Utorak, 15.06.
· Referendum o Zakonu o radu
Ponedjeljak, 31.05.
· Odluka
Subota, 09.05.
· PROGRAM SDP-ova TIMA
Petak, 24.04.
· SDP-ov TIM ZA IZBORE
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG

Stari članci

 Informacije: KOMUNALNA GRADILIŠTA NA UMAŠTINI

Događaji vezani uz grad Umag
Petrovija dobiva novi trg


U tijeku je gradnja kanalizacije u Volpariji, intenzivno se radi na gradilištu Doma umirovljenika i u završnoj je fazi uređenje plaže

Na Umaštini je u tijeku više komunalnih investicija u režiji Grada, poduzeća 6. maj i Županijske uprave za ceste. Lijepo vrijeme pogoduje njihovom brzom odvijanju tako da bi većina projekata trebala biti dovršena pred Uskrs.
U dužini od 700 metara – od skretanja za staru Savudriju do benzinske crpke – u tijeku je gradnja kanalizacije u Volpariji. Nositelj projekta je 6. maj koji je za taj ogranak odvodnje otpadnih voda izdvojio 670 tisuća kuna, dok je iz gradskog proračuna osigurano 120 tisuća za kupnju cijevi. Radovi su počeli početkom veljače i trebali bi biti dovršeni krajem ožujka, saznali smo od dogradonačelnika Maura Jurmana, zaduženog za komunalne djelatnosti, koji je zajedno s potpredsjednikom vijeća Atiliom Gambocom jučer obišao sva gradilišta. Kad se taj posao zgotovi, tu će prometnicu trebati nanovo asfaltirati, što je u nadležnosti ŽUC-a, koji sudjeluje s 400 tisuća kuna, dok će Grad platiti 300 tisuća.


U Petroviji će mještani vrlo brzo dobiti novouređeno sjedište mjesta. U prvoj fazi uređenja glavnog trga pored društvenog doma, koja će biti zgotovljena za mjesec dana ako se vrijeme ne pogorša, sređen je plato i izgrađene stepenice. Prva faza stajat će gradski budžet milijun kuna, a druga, koja će obuhvatiti uređenje ostatka trga, počet će kad bude novca.
Zadnjih se mjeseci dosta pisalo o dvjema najvećim investicijama - gradnji Doma umirovljenika i javnoj plaži na južnoj šetnici u starom gradu.
Kada je riječ o Domu umirovljenika, najvećem i najskupljem kapitalnom projektu Grada Umaga koji će u konačnici koštati, zajedno s opremanjem i komunalnom infrastrukturom, 35 milijuna kuna, valja istaknuti da je gradilište i dalje u rukama tvrtke Umag gradnja, s kojom je u zadnje vrijeme bilo problema zbog (ne)likvidnosti i štrajka radnika. U tijeku je postavljanje izolacije ispod krovne konstrukcije, a uslijedit će montaža krovišta. Idući tjedan na red će doći grubi vodoinstalaterski radovi. Umag gradnja bi brzo trebala dovršiti tzv. treću situaciju, za što će iz budžeta biti plaćena tri milijuna kuna.
Plaža je započeta prije više od godinu dana i sada je pred završetkom, nedostaju još samo detalji. U dvije faze izvođačima radova iz gradskog je proračuna uplaćeno ukupno oko pet milijuna kuna, plus dodatnih 250 tisuća zbog kasnije otkrivenih manjkavosti u projektu, napomenuo je dogradonačelnik, dodavši da za obavljene radove treba platiti još blizu milijun kuna. Grad bi ovaj objekt službeno trebao preuzeti za mjesec dana.
U pripremi je asfaltiranje Ulice Monteneto u istoimenom naselju pored Zambratije, za što se čekaju odgovarajuće vremenske prilike. Prije godinu dana ondje je izgrađena kanalizacija u dužini od 600-tinjak metara pa sad treba posao privesti kraju. Kako smo nadalje saznali od Jurmana i Gamboca, u planu je asfaltiranje prvog sloja u industrijskoj zoni u Ungariji, što je također zaostatak od prošle godine. Poglavarstvo je raspisalo natječaj za izbor izvođača radova za ostale asfalterske radove, vrijedne četiri i pol milijuna kuna, koji je otvoren do 10. ožujka.

T. KOCIJANČIĆ 
     Vezani članci
· Više o Događaji vezani uz grad Umag
· Članci od: admin


Najčitanija vijest o Događaji vezani uz grad Umag:
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG SUDA U BUJAMA PREPUNE SUMNJIVIH TRANSFERA JAVNE IMOVI


     Ocjena članka
Prosječni rezultat: 0
glasova: 0

Ocjenite članak

Odličan
Vrlo dobar
Dobar
Prolazan
Loš


     Options

 Štampaj Štampaj


"KOMUNALNA GRADILIŠTA NA UMAŠTINI" | Prijava/Registracija korisnika | 0 komentara
Komentari su vlasništvo pošiljatelja! Nismo odgovorni za njihov sadržaj!

Komentari nisu dozvoljeni neregistriranim korisnicima, registrirajte se
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.18 sekundi