Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Ponedjeljak, 06.04.
· REAGIRANJE – GO SDP UMAG
Subota, 07.03.
· Vesna Žmak kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu
Ponedjeljak, 02.03.
· KOMUNALNA GRADILIŠTA NA UMAŠTINI
Četvrtak, 26.02.
· SDP, HSU I NEZAVISNA LISTA »ZA UMAG/PER UMAGO« O PROBLEMIMA DOMA UMI
· PRIJEDLOG ZAKONA O GOLFU OMOGUCUJE DA UZ MALU NAKNADU INVESTITORI IZVLA
Utorak, 23.12.
· SDP SVIM SREDSTVIMA PROTIV ZAKONA O GOLFU
Nedjelja, 14.12.
· UMAŠKI SDP PREDSTAVIO KANDIDATE ZA PREDSJEDNIKA
Petak, 12.12.
· RASPRAVA O DRŽAVNOM PRORACUNU ZA 2009 GODINU
Četvrtak, 11.12.
· SABOR: ZASTUPNICI IZ ISTRE OŠTRO KRITIZIRALI ZAKONSKIM PRIJEDLOZIMA O POLJOPRIVR
Srijeda, 10.12.
· GRADSKI HNS O PROBLEMIMA ŠKOLSKOG PRIJEVOZA

Stari članci

 Informacije: Materijali za tiskovnu konferenciju 25.11.2010.

SDP - UMAGKONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-a UMAG


UVOD:

Grad Umag kao i mnoge druge jedinice lokalne uprave u RH nakon izbora koji su se po prvi puta proveli po novom zakonu našao se pred novim iskušenjima. Mislimo tu na situaciju da nitko u gradskom vijeću nema većinu kako bi samostalno mogao donositi odluke. Stoga je jedini način rada, postizanje kompromisa i dogovora u gradskom vijeću od sjednice do sjednice.

SDP Grada Umaga, osvojio je na posljednjim izborima rezultat kojim je zadovoljan jer je povećao broj vijećnika sa 2 na 3 te smatramo da je to, kao i dobar uspjeh naše kandidatkinje za gradonačelnicu, rezultat samostalnog i jasnog stava SDP-a na razini grada. Nakon izbora novog vodstva gradske organizacije u prvoj polovici ove godine prionili smo ozbiljnom poslu i radu na provođenju programa SDP-a Grada Umaga što u situaciji opozicije nije lako ali nam situacija u gradskom vijeću dopušta da se borimo i izborimo za naše prijedloge.

odobrio admin - 25.11.2010 (4287 puta čitano)
(Cijeli članak... | 8997 bytes more | Komentari | Score: 0)

 Informacije: Referendum o Zakonu o radu

SDP - UMAGGradski odbor SDP-a Grada Umaga se pridružuje sindikalnoj akciji prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu!

Pozivamo sve naše članove i simpatizere na što aktivnije uključenje u ovu akciju! Svoj doprimnos možete dati volontirajući na zajednočkom štandu s članovima sindikatima ili prikupljajući potpise od svojih prijatelja i poznanika.

Za sve informacije obratite se lokalnom vodstvu stranke!

odobrio admin - 15.06.2010 (5086 puta čitano)
(Komentari | Score: 0)

 Informacije: Odluka

SDP - UMAGGradski odbor SDP-a grada Umaga na sjednici od 29. svibnja ove godine, raspravljao je o prijedlogu Gradonačelnika Grada Umaga o imenovanju Sanje Benčić za ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta ‘’Ante Babić’’ Umag.

Zaključeno je da je u ranije provedenim natječajima bilo dosta propusta, zbog čega je GO SDP-a bio protiv donošenja odluke o imenovanju, ne upuštajući se u imena i stručne kvalifikacije kandidata. Međutim, obzirom da je ovoga puta ipoštovana propisana procedura, da predložena kandidatkinja ispunjava uvjete natječaja, a imajući u vidu ovlaštenje Gradonačelnika Grada Umaga da Gradskom vijeću predlaže kandidata za ravnatelja Učilišta, GO SDP-a smatra da da više ne postoje nikakve stvarne niti formalne zapreke da se podrži prijedlog gradonačelnika i na taj način konačno riješi ovo pitanje.

S tim u vezi naglašeno je da je ovo već treći Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Učilišta i da su se oko ovog imenovanja vodile najduže polemike od konstituiranja sadašnjeg saziva Gradskog vijeća, a koje su naštetile svima: kandidatima/kinjama, Gradu Umagu, a ponajviše samoj ustanovi koja već gotovo 55 godina uspješno obavlja svoje zadaće radi kojih je osnovana i koja u stručnim krugovima ima izuzetno dobru reputaciju.

Ne ulazeći u usporedne vrijednosti i kriterije kojima se Gradonačelnik vodio prilikom predlaganja, želimo vjerovati i nadamo se da je predložena najkompetentnija kandidatkinja! Podržavamo prijedlog gradonačelnika i zbog toga što smatramo da treba dati priliku mladim ljudima.

Međutim, pokaže li se da je Gradonačelnik pogriješio u odabiru i da je predložio osobu čija znanja i vještine ne omogućavaju daljnji razvoj ustanove, morat će preuzeti odgovornost za svoj prijedlog, a SDP će javno tražiti da Gradonačelnik pokrene postupak razrješenja imenovane ravnateljice.

GRADSKI ODBOR SDP-a GRADA UMAGA

odobrio admin - 31.05.2010 (4006 puta čitano)
(Cijeli članak... | 1 komentar | Score: 0)

 Informacije: PROGRAM SDP-ova TIMA

SDP - UMAGBriga o mladima na prvome mjestu


Pri izboru gradonačelničkog tima SDP-a Umaga osnovni je cilj bio povezati stručne, nove i politički neopterećene osobe, istaknuto je jučer na predizbornom predstavljanju te stranke. Kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Žmak rekla je da imaju jasnu viziju kakav Umag žele.
- Imamo potrebno znanje, volju i iskustvo za vođenje Umaga u kojim će se žitelji i turisti osjećati ugodno i sigurno. Naš se program temelji na ključnim uporištima da su ljudi najveća vrijednost, zatim na održivom razvoju i javnosti u radu. Na prvom će mjestu biti mladi, kojima želimo osigurati primjereno mjesto u društvo i mjesta gdje će se okupljati i zabavljati. Za one starije u tijeku je gradnja doma umirovljenika, ali to nije dovoljno pa ćemo se založiti za njihovo daljnje besplatno učenje. Za starogradsku jezgru planiramo osmisliti projekte njene valorizacije, kao i suvremenog rješavanja obrade otpadnih voda, rekla je Žmak. Kandidatkinja za dogradonačelnicu Antonela Frank Medica napomenula je da se protive neproduktivnom trošenju novca, zbog čega su se opredijelili za skromnu predizbornu kampanju. Buduću gradsku vlast očekuje velik posao u dovršavanju započetih investicija, poput doma za umirovljenike, dječjeg vrtića, poduzetničke zone, javnih plaža i drugih projekata.
Edi Forza, SDP-ov kandidat za vicesindaca, istaknuo je kao njihovu prednost da svi troje dolaze iz gospodarstva, imaju dugogodišnje iskustvo u industriji, turizmu i poljoprivredi te stečene radne navike, što kane primijeniti u radu gradske vlasti.
Predsjednica SDP-a i nositeljica liste za vijeće Sanja Bosnić rekla je da su program osmislili na tri osnovna principa – održivosti, iskrenosti i elastičnosti, dometnuvši da dosadašnja politika vođenja Grada nije urodila pozitivnim rezultatima.

T. K.

odobrio admin - 09.05.2009 (4236 puta čitano)
(Cijeli članak... | 1 komentar | Score: 0)

 Informacije: SDP-ov TIM ZA IZBORE

SDP - UMAGZa dogradonačelnike Forza i Frank Medica
Izvor: Glas Istre

Već je objavljeno da će dugogodišnja direktorica umaške tvornice Sipro Vesna Žmak biti kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu, a jučer su predstavljeni kandidati za njene zamjenike. Prvi dogradonačelnik iz redova talijanske manjine je Edi Forza, inženjer agronomije, a druga zamjenica je Antonela Frank Medica, diplomirana ekonomistica.
- Opredijelili smo se za to iz osjećaja odgovornosti prema svom gradu. Nije dobro samo ogovarati i kritizirati, već treba nešto i učiniti da se stvari u Umagu poboljšaju. Složili smo ekipu koja pozna sve za Umag važne djelatnosti – industriju, poljoprivredu i ribarstvo i turizam, što će biti ključne točke našeg programa, rekla je Žmak.
Nositeljica liste za Gradsko vijeće bit će predsjednica umaškog SDP-a Sanja Bosnić, koja je napomenula da su kod kandidata za (do)gradonačelnike vodili računa i o zastupljenosti svih generacija. Na upit o očekivanjima odgovorila je da bi mogli dobiti četiri ili pet vijećnika.

T. K.

odobrio admin - 24.04.2009 (3126 puta čitano)
(Komentari | Score: 0)


     SDP-Istre
Trenutno postoji problem s naslovnicom(headline) na ovoj stranici

     SDP
Trenutno postoji problem s naslovnicom(headline) na ovoj stranici

     Vijesti
·FOTO Udovica Stevea Jobsa s novim dečkom uživa u Dubrovniku
·STRAVIČAN SUDAR KOD SLUNJA Mjesec dana nakon smrti roditelja u bolnici umrla i kći
·VIDEO Poznati producent napao obitelj s djetetom i prijetio da će ih ubiti
·Četiri arapske države dodale 18 osoba i skupina na popis terorista, tvrde da su povezani s Katarom
·Ljetni dvobroj Beuty Boxa krije Wet´n´Wild iznenađenje i šest full-size proizvoda
·Mladi Slovenac teško ozlijeđen kod Umaga, propeler gumenjaka mu zahvatio noge
·Kako su muslimanke Bella i Gigi Hadid postale najveća prijetnja Donaldu Trumpu?
·Trump optužio Ukrajinu za miješanje u američke izbore: "Potajno su radili u korist Clinton"
·Dalić: Zadovoljni smo gospodarskom suradnjom sa Slovenijom, arbitraža za to nije bitna
·VIDEO Nikolina Pišek u seksi videu pokazala raskošan dekolte, a fanovi je napali zbog usana

pročitaj više o tome...

     Danas aktualno:
Danas nije bilo novih članaka.
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.32 sekundi