PROGRAM SDP-ova TIMA
Datum: 09.05.2009
Tema: SDP - UMAG


Briga o mladima na prvome mjestu


Pri izboru gradonačelničkog tima SDP-a Umaga osnovni je cilj bio povezati stručne, nove i politički neopterećene osobe, istaknuto je jučer na predizbornom predstavljanju te stranke. Kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Žmak rekla je da imaju jasnu viziju kakav Umag žele.
- Imamo potrebno znanje, volju i iskustvo za vođenje Umaga u kojim će se žitelji i turisti osjećati ugodno i sigurno. Naš se program temelji na ključnim uporištima da su ljudi najveća vrijednost, zatim na održivom razvoju i javnosti u radu. Na prvom će mjestu biti mladi, kojima želimo osigurati primjereno mjesto u društvo i mjesta gdje će se okupljati i zabavljati. Za one starije u tijeku je gradnja doma umirovljenika, ali to nije dovoljno pa ćemo se založiti za njihovo daljnje besplatno učenje. Za starogradsku jezgru planiramo osmisliti projekte njene valorizacije, kao i suvremenog rješavanja obrade otpadnih voda, rekla je Žmak. Kandidatkinja za dogradonačelnicu Antonela Frank Medica napomenula je da se protive neproduktivnom trošenju novca, zbog čega su se opredijelili za skromnu predizbornu kampanju. Buduću gradsku vlast očekuje velik posao u dovršavanju započetih investicija, poput doma za umirovljenike, dječjeg vrtića, poduzetničke zone, javnih plaža i drugih projekata.
Edi Forza, SDP-ov kandidat za vicesindaca, istaknuo je kao njihovu prednost da svi troje dolaze iz gospodarstva, imaju dugogodišnje iskustvo u industriji, turizmu i poljoprivredi te stečene radne navike, što kane primijeniti u radu gradske vlasti.
Predsjednica SDP-a i nositeljica liste za vijeće Sanja Bosnić rekla je da su program osmislili na tri osnovna principa – održivosti, iskrenosti i elastičnosti, dometnuvši da dosadašnja politika vođenja Grada nije urodila pozitivnim rezultatima.

T. K.This article comes from SDP Umag
http://www.sdp-umag.org

The URL for this story is:
http://www.sdp-umag.org/modules.php?name=News&file=article&sid=616