Vili Bassanese - kandidat SDP za gradonačelnika Grada Umaga
Datum: 15.01.2013
Tema: SDP - UMAG


UMAG - Gradska organizacija SDP-a Grada Umaga na sjednici gradskog odbora nakon unutarstranačke procedure sukladne našem Statutu, nakon rasprave i analize donijela je jednoglasnu odluku o kandidatu SDP-a za gradonačelnika Grada Umaga za nadolazeće lokalne izbore. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji saborska zastupnica i predsjednica umaškog SDP-a Tanja Vrbat obrazložila je odluku umaškog ogranka stranke:

"Bezrezervnu i jednoglasnu podršku gradske organizacije SDP-a Grada Umaga dobio je gradonačelnik Vili Bassanese. Sigurni smo da je gradonačelnik Bassanese upravo najbolji kandidat SDP-a za gradonačelnika jer predano radi u interesu građana i građanki Umaga. Projekti koje je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Bassaneseom započela i ostvarila, promjelnili su sliku našeg grada nabolje, napravljeno je više nego u predhodna 3 ili 4 mandata prijašnjih gradskih vlasti, to je vidljivo na svakom koraku našeg grada ali i naselja u okolici Umaga.

Od rješavanja problema u prometu, stambenog zbrinjavanja, skrbi i brige za starije i nemoćne, pomoći učenicima i studentima, besplatnog prijevoza za srednjoškolce, besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, otvaranju novih radnih mjesta kroz velike investicije i da dalje ne nabrajam jer građani jako dobro znaju koliko se toga napravilo..

Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Bassaneseom pokazala je ljubav prema Gradu i brigu prema građanima i njihovim problemima. U ovoj teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji u kojoj smo se našli u RH, Grad Umag može se pohvaliti iznimno visokim standardom socijalne i gospodarske pomoći građanima i gospodarstvu.
Gradonačelnik Bassanese ima viziju razvoja grada za koju je dokazao kroz ovaj mandat da je sposoban provesti je u dijelo. Nebrojeni projekti su ostvareni, obećanja su ispunjena i to naši građani i građanke itekako prepoznaju i cijene. U drugom mandatu još će se mnogo toga od onih stvari koje su tek započete ostvariti i naš grad će se dičiti u Istri najbržim i najstabilnijim razvojem. Danas je naš gradski proračun najrealniji i najbolji u županiji. On dobiva podršku i opozicije u gradskome vijeću što samo po sebi dovoljno govori o uspješnosti gradonačelnika i njegovog tima.

Veseli nas činjenica da su rad gradonačelnika Bassanesea prepoznale i druge stranke u Gradu Umagu i zato je danas sa nama i predsjednik Hrvatske Stranke Umirovljenika u Umagu gospodin Kocijančić. HSU u Umagu također podržava SDP-ovog kandidata za Gradonačelnika. O tome smo i potpisali sporazum o predizbornoj i postizbornoj suradnji za nadolazeće lokalne izbore. Sporazum su prihvatila naša stranačka tijela. Jako smo dobro surađivali kroz protekli mandat, a naša će suradnja u buduće biti još i bolja.

Sporazum SDP-a i HSU-a prije svega je programski i sada nastupa faza izrade programa za još bolji i jači razvoj našeg grada, za još veću socijalnu i gospodarsku sigurnost naših sugrađana svih životnih dobi. Otvoreni smo i za razgovore sa ostalim političkim strankama u Gradu koje pripadaju našem političkom spektru socijaldemokratske i liberalne orjentacije te naravno predstavnicima nacionalnih manjina koje su kod nas brojne i kojima se iznimno ponosimo i sa kojima smo i do sada iznimno dobro surađivali.

Danas predstavljamo zajedničkog kandidata za Gradonačelnika, a o zamjenicima gradonačelnika i ostatku njegovog tima kao i o listi za gradsko vijeće Grada Umaga tek moramo završiti razgovore koje smo započeli i odluke ćemo donijeti naknadno. Mnogo toga je napravljeno, a mnogo toga i započeto što treba završiti, a posebno želimo naglasiti prioritete koje kao SDP imamo za nadolazeće mjesece, a to su omogućavanje našim sugrađanima da u slučaju životne ugroženosti i hitnoće mogu biti spašeni i zbrinuti u bolnici u Izoli. U suradnji sa Vladom Republike Hrvatske intenzivno radimo na tome jer su u Vladi itekako konačno prepoznali taj problem.

Drugi prioritet jest Srednja škola u Umagu, već smo također u suradnji sa Vladom RH kojoj je na čelu SDP, osigurali besplatan prijevoz svim učenicima do Buja i ostalih gradova u kojima naši učenici pohađaju srednje škole ali svakako prioritet je osigurati srednjoškolsko obrazovanje u Umagu. Nažalost srednjoškolsko obrazovanje spada pod županiju i tu se godinama borimo sa opstrukcijom od strane županije u realizaciji tog projekta. Sa novcima kojima se godinama plaća prijevoz učenika mogli smo itekako sagraditi i opremiti novu srednju školu u Umagu no politika županije u ovom slučaju je na štetu građana i to više ne želimo trpjeti. Umag ima pravo na srednju školu! Idući tjedan Ministar Jovanović boraviti će u Umagu te će se o o rješavanju tog problema sa njime razgovarati jer nam po tom pitanju treba pomoć.

Treba zaključno reći da ne dvojimo u povjerenje građana i građanki grada Umaga i još jednu, još uvjerljiviju pobjedu gradonačelnika Bassanesea, zajedničku pobjedu SDP-a i HSU-a na nadolazećim lokalnim izborima. Pozivam sve političke pozitivne i konstruktivne snage na političkoj sceni Grada Umaga da nam se u toj pobjedi pridruže!"

This article comes from SDP Umag
http://www.sdp-umag.org

The URL for this story is:
http://www.sdp-umag.org/modules.php?name=News&file=article&sid=627