Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Srijeda, 05.11.
· Kozlevac: IDS je SDP-u izgledni partner na izborima
Srijeda, 30.07.
· FAŠISTIČKO I NACISTIČKO ZNAKOVLJE NA PROMETNIM PUTOKAZIMA I SPOMENICIMA PALIM BO
Četvrtak, 24.07.
· ISTARSKI SDP UPOZORAVA NA TO DA NOVI ZAKONI JAČAJU CENTRALIZACIJU
Petak, 22.02.
· ISTRAŽIVANJE AGENCIJE PULS POKAZUJE KAKO BI ISTRANI GLASALI DA SE SUTRA ODRŽAVAJ
Subota, 27.10.
· ZAJEDNICA UDRUGA MATICE UMIROVLJENIKA ISTRE POTPISALA PREDIZBORNI SPORAZUM S IDS
Srijeda, 22.08.
· ISPADI POTOMAKA TALIJANSKIH ESULA OSUDILI I ORGANIZATORI KOMEMORACIJE NA VERGARO
Srijeda, 25.07.
· PODPREDSJEDNIK IDS-a TRAŽI HITNU SABORSKU PROCEDURU ZA PRIJEDLOG ZAKONA O TURIST
Četvrtak, 19.07.
· PROTURJEČNE IZJAVE SDP-ovog VODSTVA O EVENTUALNOM KOALIRANJU U 8. IZBORNOJ JEDIN
Srijeda, 11.07.
· IDS JUČER NAJAVIO SLUŽBENI POČETAK PREDIZBORNE KAMPANJE
Utorak, 03.07.
· KONFERENCIJA ZA NOVINARE IDS-ovog SABORSKOG ZASTUPNIKA

Stari članci

SDP Umag: ISTARSKA ŽUPANIJA

Pretraži temu:   
[ Go to Home | Odaberi drugu temu ]

 Informacije: SDP SVIM SREDSTVIMA PROTIV ZAKONA O GOLFU

ISTARSKA ŽUPANIJA
Stazić: HDZ je morao zadovoljiti apetite svojih sponzora

Saborski zastupnici SDP-a najavljuju podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o golf igralištima Izvor: Glas istre

Građani bi za deset godina mogli tražiti da se uhite investitori koji su se obogatili na ovom Zakonu o golf igralištima, kao što traže uhićenje tajkuna iz 90-ih, no problem je što nijedan sud to neće moći procesuirati jer će njihovo bogaćenje biti legalno, temeljeno na zakonu, rekao je saborski zastupnik Nenad Stazić Podnijet ćemo zahtjev za ocjenom ustavnosti Zakona o golf igralištima čim on bude objavljen u Narodnim novinama, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Puli saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić. Više je puta ponovio da je riječ o korupcijskom zakonu kojim je HDZ morao zadovoljiti apetite svojih sponzora. Istaknuo je da je donošenje takvih zakona najgori oblik korupcije, jer se njima legalizira pljačka.
- Građani bi za deset godina mogli tražiti da se uhite investitori koji su se obogatili na ovom Zakonu o golf igralištima, kao što traže uhićenje tajkuna iz 90-ih, no problem je što nijedan sud to neće moći procesuirati jer će njihovo bogaćenje biti legalno, temeljeno na zakonu, rekao je Stazić.

odobrio admin - 23.12.2008 (1873 puta čitano)
(Cijeli članak... | 4195 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: IZBORNA KOMBINATORIKA: IDS I SDP POTPISUJU SPORAZUM O SURADNJI NA IZBORIMA 2009.

ISTARSKA ŽUPANIJA
Jakovčiću podrška u kandidaturi za župana Je li izborna suradnja IDS-a i SDP-a dobar potez otkrit će glasači

Izvor: Glas istre

IDS u SDP-u ima sigurnog i provjerenog partnera. Ne bi bilo preveliko iznenađenje da im drugi partner postane HNS • O pitanju hoće li na izbore za Županijsku skupštinu svaka stranka ići sa zasebnom listom ili će ići zajedno pred birače, još se nije raspravljalo na dnevnom redu

Povijest o poslijeizbornoj suradnji IDS-a i SDP-a na županijskoj razini se ponavlja. Valter Drandić i Anton Peruško »ljubili su se« u Puli u veljači 2005. nakon što su pred novinarima stavili potpis na sporazum. Ako se bude slijedio taj scenarij, onda bi to danas trebali učiniti čelni ljudi Savjeta IDS-a i Županijske organizacije SDP-a Istre, Darko Lorencin i Dino Kozlevac. Pred četiri godine je ubrzo uslijedilo i potpisivanje predizborne koalicije za Pulu. Podsjećam da izbori u svibnju 2009. donose veliku novost - neposredan izbor župana i (grado)načelnika, što sasvim sigurno dodatno komplicira dogovaranja oko pred i postizbornih koalicija. Uz postizbornu suradnju u Županiji, ono što je za IDS značajno je podrška kandidatu IDS-a (čitaj Ivanu Jakovčiću) za župana. To ujedno znači jednog kandidata manje na glasačkom listiću za župana.

odobrio admin - 12.11.2008 (1045 puta čitano)
(Cijeli članak... | 4090 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: Pula: Potpisan koalicijski sporazum IDS-a i SDP-a

ISTARSKA ŽUPANIJA
Dino Kozlevec i Lorencin Izvor: http://www.barkun.hr/index.php/2008111119779/ISTRA/Pula-Potpisan-koalicijski-sporazum-IDS-a-i-SDP-a.html

PULA – Darko Lorencin, predsjednik Savjeta IDS-a i Dino Kozlevac, predsjednik Županijske organizacije SDP-a potpisali su danas, u prisutnosti brojnih dužnosnika obiju stranaka, Sporazum o suradnji na izborima za Skupštinu, župana i podžupana Istarske županije 2009. godine. Koalicijskim je sporazumom utvrđeno da IDS odredi kandidata za župana, podžupana i zamjenika predsjednika županijske Skupštine, dok SDP određuje kandidata za podžupana i predsjednika Skupštine. Sporazum također omogućuje dogovor stranaka o prije ili poslijeizbornoj suradnji u gradovima i općinama županije.

odobrio admin - 11.11.2008 (1197 puta čitano)
(Cijeli članak... | 2657 bytes more | 2 komentara | Informacije)

 Informacije: NARODNIM ZBOROM OBILJEŽENA 64. OBLJETNICA BITKE KOD KUÆIBREGA

ISTARSKA ŽUPANIJA
Antifašizam nema alternative Vesna Čulinović Konstantinović: Čekamo da Sanader ispuni obećanje

Izvor: Glas istre

I idućih ćemo se godina oštro i jasno suprotstaviti tome da se novcem iz Istre dobivaju izbori u drugim krajevima Hrvatske, da se novcem iz Istre pomažu projekti u drugim dijelovima. Jesmo za solidarnost, pokazali smo to i u Domovinskom ratu, ali danas stvari moramo promijeniti. Tražimo snažnu decentralizaciju da bismo mi u Istri mogli pomoći građanima, jer se ni u Istri ne živi lako, poručio je župan Ivan Jakovčić

Komemorativnim skupom kod spomenika na uzvisini blizu Kućibrega jučer je obilježena 64. obljetnica jedne od slavnih bitaka iz NOB-a koju su na tom području, na granici Slovenije i Hrvatske, 3. i 4. studenog 1944. vodile partizanske jedinice II. brigade 43. istarske divizije, talijanski partizani iz bataljuna »Alma Vivoda« i jedinice slovenskih partizana koparskog područja protiv znatno nadmoćnijih njemačkih i talijanskih fašističkih snaga.
Obilježavanju obljetnice te bitke, u kojoj su poginula 83 partizana, pridružili su se brojni antifašisti, nekoliko preživjelih sudionika, njihova rodbina, predstavnici općina i gradova iz ovoga dijela Istre, Slovenije i Italije. Nakon intoniranja hrvatske himne i istarske svečane pjesme, uz spomenik koji je narod Bujštine i Koparštine tu podigao 1959. brojne delegacije iz Hrvatske, Italije i Slovenije položile su vijence. U isto vrijeme vijenci su položeni i na groblju u obližnjem slovenskom mjestu Hrvoji, gdje se nalazi zajednička grobnica velikog broja poginulih sudionika te bitke.

odobrio admin - 10.11.2008 (1221 puta čitano)
(Cijeli članak... | 5073 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: ČLANOVI SKUPŠTINE NEZADOVOLJNI RADOM PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE OBRTNIČKE KOMORE

ISTARSKA ŽUPANIJA
Pokrenuta smjena Vilija Šaine Vili Šaina Izvor: Glas istre

U idućih mjesec dana Šaina može sam podnijeti ostavku, a u tom bi slučaju privremeno, do održavanja skupštine, vodstvo komorom preuzeo njen potpredsjednik Aldo Ukanović iz Poreča

Članovi Skupštine Obrtničke komore Istarske županije, njih 22 od ukupno 35, iz Labina, Buzeta, Poreča, Pule i Umaga, svojim su potpisima pokrenuli proceduru izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Viliju Šaini, jer su nezadovoljni njegovim radom.
U njihovom obrazloženju piše da je rukovođenje Obrtničkom komorom došlo do stupnja kada su nužne kadrovske promjene na njenom čelu, te stoga zahtijevaju u roku od 30 dana sazivanje izvanredne sjednice Skupštine u skladu s člankom 21. njenog statuta i člankom 15. poslovnika o radu Skupštine. Na dnevnom redu bit će razrješenje predsjednika i imenovanje novog za mandatno razdoblje do 2010.
Iz više izvora, koji su željeli ostati anonimni, saznali smo da je pokretanje ovog postupka prihvaćeno prekjučer u Puli na sjednici Upravnog odbora u sjedištu komore. U idućih mjesec dana Šaina može sam podnijeti ostavku, a u tom bi slučaju privremeno, do održavanja skupštine, vodstvo komorom preuzeo njen potpredsjednik Aldo Ukanović iz Poreča, koji jučer u telefonskom razgovoru nije želio ništa potvrditi, ni komentirati. Naime, Upravni odbor odlučio je zasad ne izlaziti u javnost s informacijama.

odobrio admin - 09.11.2008 (1100 puta čitano)
(Cijeli članak... | 5509 bytes more | Komentari | Informacije)


     SDP-Istre
Trenutno postoji problem s naslovnicom(headline) na ovoj stranici

     SDP
Trenutno postoji problem s naslovnicom(headline) na ovoj stranici

     Vijesti
·KOEMAN LJUT NA IGRAČE JER NISU DOKRAJČILI HAJDUK "Imali smo sreće"
·Eiffelov toranj gasi svjetla u znak sjećanja na žrtve napada u Barceloni
·SLIKE TORCIDE OBILAZE EUROPU Zaštitari od rulje spašavali malenog skupljača lopti
·TUGA U OSIJEKU "Pogreške smo skupo platili"
·Leovac asistirao, Livaja isključen, Slovenci iznenadili Marseille
·Plenković Španjolcima: "Upućujem vam izraze duboke i iskrene sućuti"
·Evo što dosad znamo o napadu u Barceloni
·Ne zna se ima li Hrvata među ozlijeđenima
·ENGLEZI SNIMILI TEŠKO DIVLJANJE TORCIDE Nasrću na zaštitare, gađaju stolicama i ruše stadion
·NESREĆA NA PLITVICAMA Na Francuskinju pala grana sa stabla

pročitaj više o tome...

     Danas aktualno:
Danas nije bilo novih članaka.
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.33 sekundi