Welcome to SDP Umag!

     Languages
Izberite jezik sučelja:

Croatian Italian

     SDP Umag
· Rukovodstvo

     Sadržaj
· Početak
· AutoTheme
· Downloads
· Stories Archive
· Surveys
· Top 10
· Topics
· Web Links
· Your Account

     Traži     Login
Nadimak

Zaporka

Sigurnosni kod: Sigurnosni kod
Prepiši kod ovdje

Nemate računa/accounta? Možete ga ovdje otvoriti besplatno.

     Stari članci
Petak, 30.11.
· TANJA VRBAT, NAJMLAĐA SABORSKA ZASTUPNICA IZ ISTRE
Srijeda, 28.11.
· SAVUDRIJSKI SKIPER DONIRAO DVIJE HDZ-ove KAMPANJE S UKUPNO TRI MILIJUNA KUNA
Petak, 23.11.
· ZAVRŠNI PREDIZBORNI SKUP SDP-a PRED DESECIMA TISUĆA ZAGREPČANA
Ponedjeljak, 05.11.
· SDP POČEO PREDIZBORNU KAMPANJU ŽESTOKOM RETORIKOM NA SKUPU U DUBROVNIKU
Petak, 26.10.
· NAJNOVIJE TERENSKO ISTRAŽIVANJE PULSA: NIKAD TJEŠNJA IZBORNA UTRKA
Četvrtak, 04.10.
· OBJAVLJENO DUGO OČEKIVANO IRI-jevo ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA - SOCIJALDEMOKRA
Četvrtak, 27.09.
· Damir Kajin: HDZ se ne može pobijediti ako se prljavo igra protiv IDS-a
Subota, 01.09.
· REDOVITO MJESEČNO ISTRAŽIVANJE AGENCIJE PULS
Četvrtak, 30.08.
· TURISTIČKO VIJEĆE SAVUDRIJE ODBACILO TVRDNJE UMAŠKOG GRADSKOG VIJEĆNIKA O NELEGA
Srijeda, 22.08.
· SDP-ovci NA TRCI NA PRSTENAC

Stari članci

SDP Umag: Informacije na državnom nivou

Pretraži temu:   
[ Go to Home | Odaberi drugu temu ]

 Informacije: PRIJEDLOG ZAKONA O GOLFU OMOGUCUJE DA UZ MALU NAKNADU INVESTITORI IZVLA

Informacije na državnom nivou
Zbog golfa ćemo ostati bez svoje zemlje! Zakon po mjeri investitora koji imaju problema s vlasnicima zemljišta

Izvor: Glas istre

Još prije dvije godine zaprijetili su mi da će mi uzeti zemlju, milom ili silom. Mi bismo ju i prodali da je riječ o turizmu, ali golf s tim nema nikakve veze, potužila nam se jedna čitateljica • Skiper je odustao od kupnje parcela Grada Umaga smještenih usred golf terena. Očito čekaju da im Zakon o golfu omogući lakši i jeftiniji dolazak do terena, veli Tanja Vrbat iz SDP-a

»Imam četiri hektara zemlje uz golf teren Rezidencije Skiper koje ne želim prodati. Još prije dvije godine zaprijetili su mi da će mi uzeti zemlju, milom ili silom. Sada ako se izglasa Zakon o golfu, ostat ću bez svoje zemlje. Sa svih strana vrši se pritisak na nas, a Grad Umag sve čini po diktatu investitora. Mi bismo zemlju i prodali da je riječ o turizmu, ali golf s tim nema nikakve veze. Grade sve više oko nas, podižu zidove i ograđuju nas kao da smo postali Indijanci u rezervatu. Ostali smo i bez naše lučice ispod hotela Kempinski, a sada ćemo izgubiti i naše poljoprivredno zemljište, naša imanja. Više nismo vlasnici na svojoj zemlji. Zar je ovo golf turizam?«, potužila nam se jedna čitateljica koja se boji izaći iz anonimnosti (nama je ostavila podatke). Ne želi istupiti javno jer ne vjeruje više nikome, ni sudu ni vlasti, za koju misli da je u službi građevinskog lobija.
Naša sugovornica strahuje s razlogom jer ukoliko danas Sabor podrži prijedlog Zakona o golf terenima, investitorima će biti omogućeno da jednostavno izvlaste privatne vlasnike i jeftino, bez javnog natječaja, dođu do državnih zemljišta te da masovno izgrade, a zatim i prodaju apartmane i vile na igralištima za golf.

odobrio admin - 26.02.2009 (2709 puta čitano)
(Cijeli članak... | 9337 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: RASPRAVA O DRŽAVNOM PRORACUNU ZA 2009 GODINU

Informacije na državnom nivou
Kajin: Istra je zapostavljena
Tanja Vrbat: Žitelji Istre nemaju niti jednu ustanovu koja im može pružati cjelovitu zdravstvenu zaštitu
Izvor: Glas istre 

Zastupnik Damir Kajin (IDS) podsjetio je premijera da je u proračunu za kapitalne investicije u Istri osigurano samo 37 milijuna kuna • Istra je upravo u proteklih pet godina prve i druge moje Vlade doživjela puno više potpore nego za svih prethodnih Vlada, odgovorio je Ivo Sanader • Zanemaruju se investicije i proračunske stavke koje se odražavaju na život svih građana Istre primjerice pulska opća bolnica, rekla je Tanja Vrbat (SDP) U saborskoj raspravi o državnom proračunu za 2009. sudjelovali su predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Damir Kajin i SDP-ovka Tanja Vrbat. »Ovo je proračun da se preživi do lokalnih izbora u svibnju 2009. Što će biti nakon toga, to nitko ne zna niti itko ovdje može danas predvidjeti. Nakon toga imat ćemo zasigurno rebalans, a dotad treba osigurati socijalni mir, izbjeći prosvjede koji bi donijeli više štete i od samog deficita«, rekao je Kajin.
- Jedini je problem što u ovim okolnostima nitko, nažalost, ne želi vlast, što je isto tako loše, jer svi znamo da će 2009., da parafraziram premijera, biti najteža godina od rata. Godina 2010. bit će još teža. To je kao u onom vicu kada je netko nekoga kroz prozor gurnuo sa 16. kata, pa kad je ovaj padao dole, tamo negdje na osmom rekao je: »Pa još je dobro«, objasnio je Kajin.

odobrio admin - 11.12.2008 (1820 puta čitano)
(Cijeli članak... | 6278 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: SABOR: ZASTUPNICI IZ ISTRE OŠTRO KRITIZIRALI ZAKONSKIM PRIJEDLOZIMA O POLJOPRIVR

Informacije na državnom nivou
Vrbat: Zakon o golfu je zakon o apartmanizaciji! Tanja Vrbat

Izvor: Glas istre

Na području Umaga planirana su čak četiri golf igrališta, a jedno je pred otvaranjem. Investitori u dva od ta četiri golf terena službeni su i najveći financijeri najveće stranke vladajuće koalicije, stoga ne čudi da je ovaj zakon skrojen po potrebama investitora, napomenula je Tanja Vrbat, zastupnica iz Umaga

Saborski zastupnici raspravljali su jučer o nekoliko važnih zakonskih prijedloga. U raspravi o Zakonu o golfu sudjelovala je zastupnica SDP-a iz Umaga Tanja Vrbat, koja se oštro suprotstavila novom zakonskom prijedlogu: »Moram jednostavno ustvrditi da je ovaj prijedlog zakona skandalozan. Podsjetio me na ono kad se kaže da je zakon krojen po mjeri jedne osobe, takozvani zakoni ad personam. Eto, ovaj je prijedlog zakona je upravo tako rađen, ali ne za određenu osobu, nego za investitore koji žele graditi golf igrališta. Cilj im nije poboljšanje turističke ponude naše zemlje ili da se Hrvatska uvrsti u elitne europske turističke destinacije. Riječ je o tomu da se na brz, jednostavan i vrlo jeftin način, pod okriljem državnog interesa, dođe do atraktivnog građevinskog zemljišta. Kolegice i kolege, ovo je zakon o apartmanizaciji u zaštićenom obalnom pojasu i šire.«


HDZ mora vratiti dug svojim financijerima
Komentirajući donošenje zakona po hitnom postupku, Vrbat je naglasila da se »čak i priznaje zaštita investitora nauštrb zaštite prostora, prostornoplanske regulative, Ustavom zajamčenih prava vlasnika zemljišta, lokalnih proračuna i čitavog niza prava naših sugrađana. Ističe se da o donošenju ovoga zakona ovise i daljnja moguća i očekivana ulaganja investitora u ovaj oblik turističke ponude, a o kojem uvelike ovisi i ukupni razvoj turizma kao strateške grane hrvatskog gospodarstava. Ne, gospodo, o tome ovisi isključivo stanje blagajne HDZ-a pred lokalne izbore. Moraju svojim financijerima vratiti dug, mora im se omogućiti da jednostavno dođu do velikih zarada. To je politička korupcija u pravom smislu riječi, ovo je eklatantan primjer toga. Protiv toga se treba boriti, na takvu korupciju ukazuje Europska komisija, takva korupcija nas lancima veže za Balkan i udaljava od Europske unije.«
- Na području Umaga, grada iz kojeg dolazim planirana su čak četiri golf igrališta, a jedno je pred otvaranjem. Investitori u dva od ta četiri golf terena službeni su i najveći financijeri najveće stranke vladajuće koalicije, stoga ne čudi da je ovaj zakon skrojen po potrebama investitora, napomenula je zastupnica iz Umaga.
- Svaki članak ovog zakona predstavlja rješenje za jedan od »problema« s kojima se susreću investitori u golf terene. U zaštićenom obalnom pojasu gradovi, općine i privatnici posjeduju parcele, one mogu doseći astronomske cijene, a sada će investitori tu zemlju izvlaštenjem prisvajati za bagatelu. To se, gospodo, zove pljačka. I kako rekoh, sve to ne radi golfa, nego radi gradnje i prodaje apartmana i ostalih nekretnina, rekla je u Saboru Tanja Vrbat.

odobrio admin - 11.12.2008 (1867 puta čitano)
(Cijeli članak... | 8918 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: TANJA VRBAT PREDLOŽILA U SABORU DANILA LATINA

Informacije na državnom nivou
HDZ i HSS protiv Danila Latina Danilo Latin

Izvor: Glas istre

Predstavnici Ministarstva gospodarstva trebali bi učiti od komunističke Kine, rekao je Damir Kajin govoreći o novom Zakonu o slobodnim zonama

U nastavku saborske sjednice, koja je započela jučer i potrajat će do sredine srpnja, sudjelovali su saborski zastupnici izabrani u Istri. U ime Kluba zastupnika IDS-a govorio je Damir Kajin, dok je u ime SDP-a istupila zastupnica Tanja Vrbat. Kajin je govorio o prijedlogu Zakona o slobodnim zonama. »Što će biti od ovog zakonskog prijedloga,« zapitao se Kajin i naglasio da će govoriti drukčije od predlagača ili kluba HDZ-a.
Kajin je naglasio da u Hrvatskoj ima 13 slobodnih zona, u kojima je zaposleno 7.620 radnika. »Ukupna ulaganja u zone iznose milijardu i 953 milijuna kuna. Intenzitet iskoristivosti poreznih olakšica u zonama je nizak«, komentirao je Kajin i dodao da u slobodnim zonama posluje 350 tvrtki.
- Mi smo tvrdili da je postojeći zakon iz 2005. loš. Znači, njime smo izmislili »toplu vodu«, a sada 2008. tvrdimo da smo izmislili mlaku vodu, rekao je Kajin i napomenuo da bi predstavnici Ministarstva gospodarstva trebali »učiti od komunističke Kine«.

odobrio admin - 04.07.2008 (986 puta čitano)
(Cijeli članak... | 3225 bytes more | Komentari | Informacije)

 Informacije: POTPREDSJEDNIK VLADE I MINISTAR GOSPODARSTVA DAMIR POLANČEC U RADNOM PO

Informacije na državnom nivou
Državni poticaji za preradu rajčica Osim subvencija za proizvodnju rajčice treba pronaći rješenje za zemljište odobrio admin - 14.05.2008 (984 puta čitano)
(Cijeli članak... | 5123 bytes more | Komentari | Informacije)


     SDP-Istre
Trenutno postoji problem s naslovnicom(headline) na ovoj stranici

     SDP
Trenutno postoji problem s naslovnicom(headline) na ovoj stranici

     Vijesti
·FOTO Udovica Stevea Jobsa s novim dečkom uživa u Dubrovniku
·STRAVIČAN SUDAR KOD SLUNJA Mjesec dana nakon smrti roditelja u bolnici umrla i kći
·VIDEO Poznati producent napao obitelj s djetetom i prijetio da će ih ubiti
·Četiri arapske države dodale 18 osoba i skupina na popis terorista, tvrde da su povezani s Katarom
·Ljetni dvobroj Beuty Boxa krije Wet´n´Wild iznenađenje i šest full-size proizvoda
·Mladi Slovenac teško ozlijeđen kod Umaga, propeler gumenjaka mu zahvatio noge
·Kako su muslimanke Bella i Gigi Hadid postale najveća prijetnja Donaldu Trumpu?
·Trump optužio Ukrajinu za miješanje u američke izbore: "Potajno su radili u korist Clinton"
·Dalić: Zadovoljni smo gospodarskom suradnjom sa Slovenijom, arbitraža za to nije bitna
·VIDEO Nikolina Pišek u seksi videu pokazala raskošan dekolte, a fanovi je napali zbog usana

pročitaj više o tome...

     Danas aktualno:
Danas nije bilo novih članaka.
Gradska organizacija SDP-a grada UMAG-a

SDP na YouTube


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
stranica se otvorila za: 0.36 sekundi